ЗА ЯКІ ТАКІ ЗАСЛУГИ І ДОСЯГНЕННЯ ГОЛОВА БОРСУКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ МАЄ ТАКУ ЗАРПЛАТУ?

  За звітом Національного агентства з питань запобігання корупції, до реєстру щорічних е-декларацій до 1 червня дані подали 907 тис. осіб. Це на 84 тис. більше, ніж торік. Це значить, що в Україні збільшилася кількість чиновників, а робочі місця для робітничих професій ніхто й не збирався збільшувати. Через те люди масово втікають за кордон, села занепадають, населення зменшується, зменшується й розмір державної субвенції.

  От скажіть, для чого плодити об’єднані територіальні громади, які тільки спроможні виплачувати зарплату апарату, а на соціалку, медицину, освіту, культуру, спорт грошей не вистачає? Я вже мовчу за розвиток інфраструктури в селах, бо його нема. Одні тільки сварки, брехня і підлість. Це я про нашу Борсуківську ОТГ і її керівництво, а саме про голову Івана Друзя і його безглузде правління. Якби не він, то, може, наша громада й мала б перспективу в розвитку, бо ще б приєдналися села Снігурівка і Чайчинці. Але тамтешні люди категорично проти, відкрито про це заявляють, але їх не чують однопартійці Друзя, які насильно і підло пропихають це питання на рівні Уряду. Та їм нічого  не вкипить, бо пішли проти волі людей. А без підсилення цих сіл і ще й з Шумського району від Борсуківської ОТГ залишиться тільки одна назва. Скільки коштів залучено до бюджету громади минулого року? А скільки інвестицій? Скільки учнів залишається у школах? Скільки в дитсадочках? А кому потрібна нова амбулаторія, хто там буде лікуватися, де візьмуть кошти на її утримання? А багато асфальту проклали в громаді? А де сонячна електростанція? Де, в якій школі нині синовецькі діти вчаться? Чим прославилася опорна школа громади? Де складає сміття «Наш добробут»? Які освітньо-культурні проекти впроваджено у нас, як це роблять в інших ОТГ? В моєму селі Великі Кусківці люди самі організовуються, коли треба щось зробити. І гроші свої вкладаємо. А що маємо з тої Борсуківської ОТГ?

 От нині бурхливо обговорюють зарплату голови Лановецької ОТГ Романа Казновецького. За 2019 рік мер Ланівців задекларував 519 тис. 303 грн. Непогано я вам скажу. Але всім відомо, що йому зробили складну операцію на серці, то можна припустити, що це враховано й матеріальну допомогу на лікування.

  Хай в Ланівцях зарплати високі, то там хоч роботу видно — багато хороших змін і мер постійно звітує про зроблене, не боїться на питання громади відповідати. Хоч є і свої мінуси. А що зробив голова Борсуківської ОТГ І.Друзь за всю каденцію на посаді?  Добре, що зараз у вільному доступі є інформація про доходи всіх чиновників. Прочитав і не можу заспокоїтися: чому така несправедливість, така нерівність? Зарплату Друзь собі взяв за 2019 рік 247 тис. 677 грн. Його заступник В.Гудим — 194029 грн, секретар І.Хміль — 184609 грн, начальник відділу освіти О.Солонина — 160679 грн, директор КП «Наш добробут» М.Біляєв — 143576 грн. Старости: Т.Табас (Борщівка) — 162099 грн; В.Черній (Нападівка) — 141827 грн; П.Бондарець (В.Кусківці) — 131943 грн; А.Павлюк (Передмірка) — 162237 грн. Інші працівники апарату сільської ради: Г.Малюта — 178188 грн; Н.Прибит — 155569 грн; М.Каркіч — 170615 грн; Т.Світюк — 164224 грн; М.Ліпова — 116992 грн; Ю.Колісник — 65317 грн; В.Талабан — 133563 грн; О.Лахманюк — 154809 грн.

  Я не проти великих зарплат, бо вони насправді не захмарні. Але за які заслуги? Ще мені цікаво, чому в старост така різниця? Це платить голова більше тим, хто йому вигідний? От бачите, шановні жителі громади, як бідує апарат Борсуківської сільської ради? Тільки їм і вигідно зберегти ОТГ на майбутнє. Бо більшість хоче розвитку. Ми хочемо хороших змін, хоча б таких, як в Ланівцях, у Вишнівці…

Автор: Петро БОНДАРЕЦЬ,

староста с.Великі Кусківці.