ЗВИЧКИ, ЩО ПРОВОКУЮТЬ РАК

  Не лише паління цигарок, неправильний раціон провокують розвиток онкологічних захворювань, приміром якщо ви полюбляєте сидіти в літаку саме біля вікна або ж полюбляєте надто гарячу каву чи чай – ви в групі ризику.

  Пояснення цьому просте, адже саме біля ілюмінатора літака пасажир отримує порівняно більше ультрафіолетового випромінювання, аніж його сусід по салону, адже скло, хоч і товсте, все ж пропускає до 47% довгих хвиль. Ультрафіолетові хвилі загрожують не лише старінням шкіри, а й провокують розвиток ракових клітин.

  Рідина гарячіша ніж 65 градусів за Цельсієм пошкоджує слизову оболонку стравоходу,   що й може спровокувати онкологію.

  Надмірне вживання алкоголю загрожує раком не лише печінки, а й горла, рота та, навіть, молочних залоз.

  Перед сном не варто “застрягати” в мобільнику. Контрастне світло його екрану гальмує утворення мелатоніну, гормону який допомагає організмові заснути. Стабільно низький рівень теж може спровокувати розвиток онкозахворюваня.

  Також, вчені радять уникати косметики з мінеральними маслами, оскільки вважають, що деякі ароматичні вуглеводні несуть загрозу здоров’ю.

  Секс без презерватива загрожує не лише різноманітними венеричними захворюваннями, але, через зараження папіломавірусом може призвести до розвитку раку шийки матки. Здебільшого хвороба починає розвиватися через багато років після першого потрапляння вірусу в організм людини.

  Іще одна порада від науковців: у авто містом краще їздити зі закритими вікнами, аби в організм не потрапляли шкідливі продукти згоряння палива.