icon clock16.11.2019
icon eye2582
ЛАНОВЕЧЧИНА

ЗУХВАЛИЙ НАЇЗД НА ПІШОХОДІВ У НАПАДІВЦІ

  У Нападівці – ДТП з потерпілими. Про це зателефонувавши на лінію «102» повідомили працівникам поліції жителі м.Ланівці. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. За коментарем із перших вуст щодо дорожньо-транспортної пригоди редакція районки звернулася до старшого слідчого слідчого відділення Лановецького ВП Кременецького ВП ГУНП в Тернопільській області Тараса Ширми:

  – 9 листопада близько 18 години на лінію «102» надійшло повідомлення від мешканців м.Ланівці про те, що в Нападівці, поблизу магазину, трапилось ДТП. По приїзді поліції на місці події уже була швидка, оперативно надавали медичну допомогу потерпілим. А також стояв автомобіль ВАЗ-2106 жовтого кольору. Очевидців, як таких, на місці події не було. Як повідомив працівникам поліції водій, він рухався у с.Борсуки, а потерпілі переходили дорогу.

  Працівники поліції провели огляд місця події й встановили, що водій рухався по смузі зустрічного руху. Потерпілі, – 1991 і 1992 р.н., йшли в попутньому з водієм напрямку, не порушуючи правил дорожнього руху. Десь на узбіччі дороги автомобіль їх наздогнав. Чи водій не справився з керуванням, встановлюватиме слідство. На даний час винуватець ДТП відмовився давати будь-які пояснення відповідно до ст.63 Конституції України.

  Водія було доставлено в лікарню. Він пройшов тест на алкогольне сп’яніння. Зафіксовано 3.0 проміле алкоголю в крові – це важка ступінь сп’яніння. Також відібрано кров і направлено в Тернопільське бюро судово-медичної експертизи.

  Відкрито кримінальне провадження за статтею 286 ч.1 «Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілим середньої важкості тілесні ушкодження», санкції якої передбачають: штраф від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до 2-х років, арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або безстроково. Окрім цього, складено адмінпротокол за ст.130, вилучено посвідчення водія і видано тимчасове, вилучено автомобіль та подано клопотання до суду про накладення арешту на це авто. Коли потерпілі пройдуть курс лікування, буде призначено судово-медичну експертизу, аби визначити важкість тілесних ушкоджень.

  Краян доставлено до місцевої лікарні. Наразі, зі слів головного лікаря Омеляна Гулька, їхній стан оцінюється як середньої важкості:

  – Обидва потерпілі потребували госпіталізації. Один із них був у важкому стані: різка деформація правої ноги на рівні стегна, травми грудної клітки, черепа, правого плечового суглоба з лопаткою, уламковий перелом правого стегна. Хлопець скаржився на різкий біль у верхньому шийному відділі хребта. Після рентгенографії, УЗД-діагностики хворого направлено у реанімаційне відділення. Наразі стан пацієнта стабільний, готуємо його до операції – потрібно зробити остеосинтез стегна (хірургічне лікування переломів кісток, що полягає в репозиції та фіксації кісткових уламків механічними конструкціями та імплантами авт.). Для цього уже замовили потрібні металоконструкції. На реабілітацію і повернення до звичного ритму життя йому знадобиться близько півроку. В іншого пацієнта – підкапсульний розрив селезінки. Зі слів працівників швидкої допомоги, автомобіль, що його збив, протягнув від місця події десь на 20 метрів. Наразі, пацієнт знаходиться на лікуванні у хірургічному відділенні, стан його безпечний для життя.

  Ситуацією цікавилася Олеся МЕЛЬНИЧУК.