icon clock19.01.2020
icon eye435
ЛАНОВЕЧЧИНА

КОЖНІЙ ДИТИНІ – ПОДАРУНОК НА ЗАМОВЛЕННЯ

  У магічний час здійснення бажань 43 дітей учасників бойових дій Лановець отримали і солодощі, і подарунки, про які мріяли. Індивідуальні замовлення для них виконували ветеран російсько-української війни Дмитро Харчук та волонтер Валерій Собчук за підтримки директора Культурного центру Єловицьких Юрія Матевощука.

  Така різдвяна акція проходить уперше, але, як запевнили ініціатори, стане традиційною. І все це завдяки землякам Анато-лію Прядуну і Віталію Ільчишину та українській діаспорі з Нью-Йорка.

  Довідково: Благодійна фундація Together for Ukraine заснована в США у 2015 році вихідцями з Тернопільщини. Один з її керівни- ків – ланівчанин Анатолій Прядун. Неодноразово фундація допомагала медичним обладнанням і матеріалами для районної лікарні, передавали спорядження пожежникам, а торік, разом із партнерами, організували мобільну клініку в Ланівцях. Одним із напрямків їхньої роботи є допомога дітям учасників АТО/ООС, чиї батьки загинули на Сході України, отримали поранення чи травми різного характеру.

Фото Наталі ГАМЕРИ.

  Спілка учасників бойових дій звертається з проханням до всіх бійців АТО/ООС Лановеччини обов’язково надати свої контактні дані для узгодження подальших дій, в тому числі й органі-зації подібних заходів. Бо, як запевняють, з ким мали зв’язок, тих і вдалося за два дні мобілізувати до участі в даній акції. Ел. адреса: dmitroharcuk@gmail.com; тел. 098 085 0258 Дмитро Харчук.