КУПУЮЧИ БУТИЛЬОВАНУ ВОДУ, СПОЖИВАЄШ ДОДАТКОВІ 90 000 МІКРОЧАСТИНОК

  Людина щороку в середньому вдихає або споживає з їжею до 120 тисяч мікрочастинок пластику. Це з’ясувала група канадських вчених з Університету Вікторії, провівши метааналіз 26 наукових робіт, що були присвячіих поширенню пластику в довкіллі, повідомляє журнал Environmental Science and Technology. Експерти співставили цю інформацію з дієтою середньостатистичного мешканця Сполучених Штатів і прийшли до висновку, що протягом року людина споживає сотні тисяч частинок мікропластику.

  Згідно з проведеними дослідженнями, основимиі джерелами мікропластику є – морепродукти, цукор, кухонна сіль, алкоголь, мед, бутильована вода і, навіть, повітря. Існує ймовірність, що мікропластик потрапляє в організм людини й з іншими продуктами на кшталт м’яса, овочів або злаків, однак дослідження з цього приводу ще тривають.

  Наразі, результати експертів свідчать, що кожен дорослий мешканець США споживє 121 – 98 тисяч часток. Від 81 тисячі до 74 тисяч мікрочасток на рік потрапляють у організм дитини. Приблизно половину з цієї кількості люди вдихали, а друга половина надходила з їжею і рідиною. При цьому з’ясувалося, що люди, які купують бутильовану воду, споживають додатково ще по 90 тисяч мікрочастинок.