Кабачкова запіканка з курятиною

  Інгредієнти: 250 г курячого філе, 300 г кабачків, 1,5 ст.л. сметани, 0,5 ст.л. гірчиці у зернах, 1 ріпчаста цибуля, 2 ст.л. соняшникової олії, 60 г твердого сиру, 2 яйця, сіль, перець — за смаком.

  Приготування: Філе курячої грудинки нарізати маленькими кубиками, перекласти в миску, додати сметану, гірчицю в зернах, сіль та чорний мелений перець, перемішати й залишити маринуватися на 20 хвилин. Ріпчасту цибулю очистити й нарізати маленькими кубиками, обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору (5 хв.).

  Молодий кабачок промити й обрізати краї, натерти на тертці з великими отворами, віджати, щоб позбутися соку. У миску з замаринованим курячим філе перекласти тертий кабачок та обсмажену цибулю, вбити яйця, ще трішки посолити і перемішати. Перекласти масу в форму для запікання і розрівняти поверхню. Випікати запіканку в духовці, розігрітій до 180°C, упродовж 25-30 хвилин.

  Твердий сир натерти на тертці з великими отворами. Через 25-30 хвилин дістати запіканку, посипати сиром і поставити в духовку ще хвилин на 7-10, щоб сир розплавився й утворилася рум’яна кірочка.

Смачного!