ЛАНІВЦЯМ – 576 РОКІВ. ЯК СВЯТКУВАЛО МІСТО ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

28 липня наше місто Ланівці відзначило свій 576-й день народження. Цьогорічне свято не може похвалитися масштабом і розмахом, адже в умовах карантину це виявилося неможливим. Проте теплої атмосфери й емоцій йому точно не бракувало.

Найраніше почали відзначати свято місцеві рибалки, які організували змагання на міському ставі. До речі, вперше. За перемогу змагалися дванадцять суперників. Найкращого визначали за вагою впійманої риби. Найважчий улов виявився в Андрія Чернецького, який і став чемпіоном та отримав у подарунок вудочку. Друге та третє місця розділили Андрій Франкевич та Сергій Філінюк, які також відзначені призами від міської ради.

Офіційне відкриття свята відбулося на центральній площі міста, яке розпочали із молитви та покладання квітів Рівноапостольному князю Володимиру — покровителю нашого міста.
Під час урочистостей голова Лановецької ОТГ Роман Казновецький вручив грошові нагороди на загальну суму 55 200 грн 128 обдарованим дітям громади.

Не обійшлося на святі і без культурно-мистецького супроводу — музичні та танцювальні привітання линули від жіночого ансамблю Загірцівського будинку культури, молодіжного обрядово-фольклорного ансамблю Лановецького районного будинку культури та зразкового художнього ансамблю танцю “Ольвія”.

А який же день народження без святкового торта? Тож усіх присутніх солодким частував міський голова.

В рамках святкування запустили головний міський годинник, встановлений напередодні. Тепер цей триметровий аксесуар прикрашає фасад будівлі, де знаходиться Культурний центр Єловицьких.

На міському стадіоні відбувся турнір із міні футболу між командами установ та організацій Лановеччини, приурочений 576-й річниці з часу заснування Ланівців.

За звання чемпіонів боролися вісім команд — “Рятівник”, “Воїни АТО”, “ПП “Лан-Оіл Трейд”, “Ланівецький РЕМ”, “Міська рада”, “Відділення поліції”, “Медик” та “Освіта Лановецької ОТГ”.
За результатами інтенсивної боротьби І місце здобула команда “Рятівник”, ІІ місце — “Ланівецький РЕМ”, ІІІ місце — за командою “Медик”.
Основною вечірньою локацією стала набережна міського ставу. Тут учасники Молодіжної ради розташували імпровізовану сцену, екран та фотозону.
Саме тут відбулася музична феєрія від Лановецької міської дитячої музичної школи. Гра на інструментах та красиві голоси вихованців закладу зачаровували присутніх.
Цього дня урочисто відкрили молодіжний інклюзивний майданчик “Твій безмежний простір”. Його реалізація відбувалася в рамках молодіжного компоненту програми DOBRE за співфінансування Лановецької міської ради. Для цього програмою DOBRE виділено 183 004 грн, із бюджету громади — 273 495 грн. Це місце з альтанкою оригінального дизайну, лавками, гойдалками та інклюзивними елементами на набережній міського ставу. Поруч знаходиться новий спортивний майданчик для любителів спорту та воркауту.

Малечу на майданчику розважали персонажі із мультиків та бульбашкове шоу.

Також міський голова Роман Казновецький вручив нагороди переможцям фотомарафону #ланівцівмоємусерці. Призерами стали Алла Жмака, Галина Смосюк, Антон Полятика та Ілона Коломієць. Спеціальні відзнаки отримали Віталій Кривокульський — за активність, та Олександр Друзюк — за популяризацію Ланівців за кордоном.

Акустичні виступи місцевих виконавців та тернопільського музиканта Степана Горбика додали святу особливої атмосфери. А завершили день кінопереглядами просто неба. До уваги гостей були представлені стрічки “Фокстер і Макс” та “Гірська жінка: на війні”.