Ліцензія на право зберігання пального для потреб власного споживання

  Відповідно до вимог законодавства суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання пального, яке не реалізовується іншим особам і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки, копії документів передбачених ст.15 Закону №481 не подають.

  Такі суб’єкти господарювання у заяві зазначають:

  • пальне використовується для потреб власного споживання чи промислової переробки;
  • загальну місткість резервуарів (літри), що використовуються для зберігання пального;
  • фактичне місцезнаходження ємностей (адреса), що використовуються для зберігання пального.

  Річна плата за ліцензію на право зберігання пального складає 780 гривень та зараховується до місцевих бюджетів, за місцем здійснення діяльності.

  Зразок заяви на отримання ліцензії на право зберігання пального (виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки) має виключно рекомендаційний характер.

  Суб’єкти господарювання отримують ліцензії на право зберігання пального на кожне місце (адресу) зберігання пального.

  Ліцензія або рішення про відмову в її видачі видається заявнику не пізніше 20 календарних днів з дня одержання зазначених документів.

  З 1 квітня 2020 року у разі зберігання пального без наявності ліцензії до суб’єктів господарювання застосовуватимуться фінансові санкції у розмірі 500 000 гривень.         

  Нагадуємо, що основні засади державної політики щодо регулювання виробництва, експорту, імпорту, оптової і роздрібної торгівлі пальним, а також посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом пального на території України визначено Законом України від    19.12.1995 р. №481-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».