Молодь на ринку праці Лановеччини

  Остання неділя червня — Всеукраїнський День молоді. Сьогоднішні учні, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці формуватимуть майбутнє нашої держави, усіх сфер економіки та життєдіяльності соціуму.

  Служба зайнятості активно сприяє молодим жителям у тому, аби вони знайшли себе на ринку праці: свідомо та виважено обрали професію, здобули її, знайшли місця праці, реалізували свій фаховий потенціал.

  Протягом січня-травня 2020 року 204 особи з числа молоді до 35 років (29% від загальної кількості зареєстрованих безробітних) шукали роботу через районну службу зайнятості. З них: 6 — випускників ВНЗ, 2 — професійно-технічних закладів освіти; 25% із зареєстрованих випускників вже мали професійний досвід.

  Цьогоріч вдалося працевлаштувати 56 зареєстрованих безробітних молодих громадян, з них 2 — отримали роботу з компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності дала можливість 1 молодій безробітній особі відкрити власний бізнес.

  13 безробітних віком до 35 років за спрямуванням служби зайнятості проходили професійне навчання. 15 молодих краян було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Профорієнтаційними послугами було охоплено 201 особу із числа безробітної молоді та 53 учнів закладів освіти.

  Молодь Лановеччини має можливість безкоштовно пройти курси на глобальній освітній платформі Coursera за 400 спеціалізаціями за напрямками: гуманітарні, природничі, соціальні, технічні науки, підприємництво, економіка, ІТ-технології та ін.; діють ряд вебресурсів ДСЗ, у тому числі Освітній портал державної служби зайнятості, Prometheus, Lingva skills, для здобуття додаткових знань та компетенцій; отримати послуги з профорієнтації можна на онлайн-платформі «Моя професія: консультаційна мережа».

  Станом на сьогодні 118 безробітних з числа молоді продовжують пошук роботи через районну службу зайнятості.

За інформацією Лановецької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості (телефон 2-10-98).