icon clock25.04.2020
icon eye6854
ЛАНОВЕЧЧИНА

НА ЛАНОВЕЧЧИНІ НА КОРОНАВІРУС ЗАХВОРІЛО ЩЕ ТРОЄ МЕДИКІВ

Як повідомив головний лікар Лановецької районної лікарні Омелян Гулько, станом на 16 год 25 квітня за результатами досліджень обласного лабораторного центру методом ПЛР виявлено ще 5 випадків COVID-19, спричиненої вірусом SARS-CoV-2 (Нападівка, Грибова, Молотків і 2 — в Ланівцях).

Загалом на Лановеччині 7 хворих на COVID-19, троє з яких — медичні працівники районної лікарні. Наразі вони перебувають на обсервації, ведеться облік і встановлюється коло контактних осіб, здійснюється забір зразків їхнього біологічного матеріалу для тестування методом ПЛР. Усім контактним подзвонять, не обов’язково знати їхні імена.

У лікарні на стаціонарному лікуванні сьогодні перебуває близько сорока хворих, в тому числі — один на коронавірус та двоє і породілля — жителі Шумського району (відомо, що тамтешня районна лікарня приймає лише хворих на коронавірус, оскільки багато медиків із COVID-19 ще знаходяться на обсервації).

За інформацією головного лікаря, медзаклад Лановеччини ніякої підтримки (обладнання, засоби індивідуального захисту тощо) в боротьбі із коронавірусом з області не отримав — лише від волонтерів, благодійників та за кошти, виділені з районного і міського бюджетів.

Велике прохання від О.Гулька: дотримуйтесь карантинного режиму, особистої гігієни! Залишайтеся вдома! Бережіть себе і вбережете своїх рідних!

Усім здоров’я! І здорового глузду! Хворим — швидкого одужання!

Наталя ГАМЕРА