icon clock14.05.2019
icon eye422
ЛАНОВЕЧЧИНА

НЕСКАЗАНЕ ЛИШИЛОСЬ НЕСКАЗАННИМ, або ЯК У БЕРЕЖАНЦІ ДЕПУТАТИ ЗАСІДАЛИ

  Село Бережанка вже давно стало одним із топових населених пунктів Лановеччини, до яких і телебачення приїжджає, і в інтернеті «слава» витає, вже не кажучи про численні скарги на сільського голову до поліції та прокуратури. Віктор Михащук — це та ключова особа, якій вдалося своєю роботою привернути увагу суспільства. Однак, як то мовиться, не без допомоги своїх депутатів сільської ради. А тепер про все по порядку.

  Запрошення на сесію Бережанської сільської ради ми не отримували, а просто вирішили, що якось не гоже оминути своєю увагою таку подію – і, повірте мені, це справді подія. Делегація з району — заступник голови РДА Володимир Кравчук та начальник відділу культури РДА Марія Коб’юк. Приїхавши, ніщо не віщувало бурі — усі мило посміхалися, вітали нас на бережанських землях. Перше, що здивувало, не усі депутати зареєструвалися, апелюючи тим, що голова не має права вести сесію, адже він корупціонер (ми цього стверджувати не можемо, тому що жодного рішення суду не бачили). Тобто, депутатський склад має такий вигляд: коаліція — тиха, зі всім згідна, покірна та завжди усміхнена; опозиція: крики, образи, шум, звинувачення, злість, нецензурна лексика… Після більш-менш мирного голосування за початок сесії сільський голова зачитав, а точніше спробував зачитати, порядок денний. Чому спробував? Та тому, що в цей час найбільший опонент Віктора Михащука — Ілона Кучер дуже емоційно акцентувала увагу присутніх на нелегітимності ведення головою сесії, адже за рішенням спочатку Шумського, а пізніше і Тернопільського апеляційного суду, йому було призначено штрафних санкцій на суму 1700 грн (справа в тому, що голова підвищив собі заробітну плату без погодження депутатами на сесії сільської ради). А далі… Писати багато — читати немає що. Спробуємо тезисно, принаймні те, що встигали нотувати, коли не були в глибокому шоці: «ти дерибаниш землю для судді», «де ясени?», «55 тис. грн вкрадено на демонтажі пам’ятника», «депутати голосують лише за зарплату і дороги — більше в селі проблем немає», «сільська рада не працює правдиво», «Михащук п’яний по Ланівцях катався і чинив опір поліції». Між іншим, жодної субординації між головою та депутатами немає — але все одно все у них по взаємності: взаємно кричать, ображають, обзивають, згадують минулі «проколи», а точніше згадують один одному абсолютно все — навіть те, хто кому спирт продає, і хто з ким… ну, ви зрозуміли.

  Дзвін від нашого перебування на сесії Бережанської сільської ради стояв у вухах ще усі вихідні, оскільки дилема: писати чи не писати. Із надмірними потугами, сварками і повним нерозумінням було домовлено так: коаліція — погодили перенести сесію на 22 квітня, а опозиція — допоки постанову про визнання сільського голови Віктора Михащука корупціонером не привезуть працівники Кременецької місцевої прокуратури. Тож, коли хто збереться — невідомо. Закінчити вдається лише такими словами — та й таке!..

Автор: Сніжана КРЕЩУК.