icon clock24.03.2020
icon eye251
УКРАЇНА

На Тернопільщині виявили ще двох хворих на коронавірус з Монастириського району

Станом на 17 год. 10 хв. 24 березня в результаті дослідження методом ПЛР виявлені фрагменти РНК вірусу SARS-CoV-2 у матеріалі від двох осіб з Тернопільщини. Чоловік та жінка із двох сіл Монастириського районну. Вони контактували з хворими на коронавірус, яких виявили напередодні – повідомляє Наш день.

Чоловіку 54 роки і його госпіталізували в інфекційне відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги, а жінка зараз перебуває у реанімаційному відділенні Монастириської лікарні.

Всього лабораторно підтверджено в області 4 випадки захворювання на COVID-19, повідомляє ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України». Лабораторні тести зробили 33 особам.

Нагадаємо, Другий випадок коронавірусу зафіксовано у Монастириському районі.

За інформацією 0352.ua, хвора жінка із Тернопільщини – це медсестра, яка жила у селі Швейків та працювала у приймальному відділення Монастириської районної лікарні. Ймовірно, вона заразилась під час візиту в лікарню 68-річного чоловіка, який не знав, що інфікований та приходив проходити рентген.

Жінці 38 років. Зараз вона у реанімаційному відділенні Монастириської лікарні. Стан її важкий.

Як розповів голова Монастириської районної ради Володимир Данилюк, чоловік, у якого виявили коронавірус 24 березня, міг не контактувати з іншими хворими. Вік чоловіка – близько 40-а років.

“Він повернувся із Польщі нещодавно, приблизно 5 березня”, – каже голова райради. – “Він каже, що їхав сам, але є ймовірність, що він привіз ще когось. Коли йому оголосили підозру на коронавірус вчора, він хотів втекти, але раптово йому стало погано. Було ускладенене дихання. Тому його негайно госпіталізували”.

Зараз чоловік перебуває у Тернопільській лікарні швидкої допомоги. Як розповідають місцеві мешканці, серйозно хвора і дружина інфікованого. Наразі ту інформацію уточнюють.