icon clock30.03.2020
icon eye231
УКРАЇНА

Небезпека при спалюванні сухої трави та сміття

  Пожежі, пов’язані з горінням сухої трави та сміття на відкритій території, стають справжнім лихом для населених пунктів з настанням теплих  днів.

  При спалюванні трави на присадибних ділянках, вздовж доріг дим може спричинити дорожньо-транспортні пригоди, а також виникає загроза перекидання вогню на житлові будинки, лісові масиви. Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, вогонь здатний спричинити замикання ліній, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об’єктів.

  Окрім того, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища, або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність. Відповідальність за порушення цієї норми передбачена статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За самовільне спалювання рослинних решток законодавство передбачає адміністративне покарання: для громадян – накладення штрафу від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян; посадових осіб – від 50 до 70 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

  Лановецький районний сектор Управління ДСНС України у Тернопільській області вкотре застерігає місцевих мешканців не проводити випалювання сухої трави та рослинних залишків з метою недопущення виникнення пожеж та травмування або загибелі на них людей.

  Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!

Лановецький районний сектор управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.