icon clock11.12.2019
icon eye471
ЛАНОВЕЧЧИНА

ПІДСУМКИ ФУТБОЛЬНОГО СЕЗОНУ

  Засідання Лановецької районної федерації футболу щодо підсумків відкритого чемпіонату району з футболу відбулися 1 грудня в Культурному центрі Єловицьких. Відкрив святковий захід директор закладу Юрій Матевощук, який презентував фільм про Олега Ящука – колишнього футболіста тернопільської «Ниви», бельгійського «Андерлехта», уродженця с.Грибова.

  Протягом травня – вересня 2019 року на футбольних полях Лановецького і Шумського районів проходив відкритий чемпіонат району з футболу серед аматорських команд. В змаганнях брали участь 14 команд: 8 у І-ій групі та 6 – в ІІ-ій. Протягом п’яти місяців зіграно 99 матчів, в яких здобуто господарями поля 43 перемоги, 18 зустрічей не виявили переможця і в 38 поєдинках перемогу святкували гості. Через неявку однієї з команд не відбулось всього 2 гри команд ІІ групи. Протягом чемпіонату було забито 445 м’ячів, 14 з них – з пенальті. Середня результативність склала 4,5 голи за матч. Щодо порушників правил, то арбітри винесли 133 попередження, з них 122 жовтих і 11 червоних карток: в середньому по 1,3 картки за гру.

  Відкритий чемпіонат району з футболу сезону 2019 року вже пішов у історію, тож хочу нагадати, що команди Лановеччини брали участь й у 14 обласних та 13 районних змаганнях і турнірах.

  За підтримки депутата ВРУ Ігоря Василіва відбувся відкритий чемпіонат району з міні-футболу. Кращим бомбардиром серед команд ІІ групи став гравець команди «Нива» (Борщівка) Михайло Слободянюк, кращим  гравцем – Віталій Семенишин з ФК «Краснолука». Кращим бомбардиром серед команд І групи став гравець команди «Автодор» (Ланівці) Віталій Хрущ, кращим гравцем – Петро Тригук із «Стандарту» (Вишгородок). Чемпіоном відкритого чемпіонату району з міні-футболу серед команд ІІ групи став ФК «Краснолука», призерами – «Нива» (Борщівка) та  ФК «Снігурівка». Переможцем серед команд І групи став «Автодор» (Ланівці), призерами – «Колос» з Буглова та «Стандарт» з Вишгородка. Кращих гравців відзначено грамотами та цінними призами, а команди-призери отримали футзальні м’ячі. Грамотою «Відкриття сезону» та цінним подарунком нагороджений арбітр ЛРФФ Андрій Мамчур з Вишгородка.

  У відкритому чемпіонаті району з футболу сезону 2019 року серед команд ІІ груп було відзначено: кращий воро- тар – Вадим Гонта (ФК «Снігурівка»); кращий захисник – Дмитро Шевчук («Нива», Борщівка); кращий півзахисник – Анатолій Присяжнюк (ФК «Краснолука”); кращий напад-  ник – Віталій Семенишин (ФК «Краснолука”); кращий бомбардир – Іван Кружілка (ФК «Снігурівка»). Серед команд І групи: кращий воротар – Роман Абдулаєв («Каменяр”, Шили-Лопушне); кращий захисник – Олександр Дацюк (ФК «Нападівка”); кращий півзахисник – Олександр Кружілко («Автодор», Ланівці); кращий нападник – Роман Скакун («Стандарт», Вишгородок); кращий бомбардир – Віталій Яцух (“Цукровик”, Ланівці).

  Всі команди-учасниці відкритого чемпіонату району отримали футбольні м’ячі від Лановецької ОТГ, Бор-суківської ОТГ та Лановецької районної ради. Окрім цього,  кращі гравці у своїх номінаціях одержали пам’ятні грамоти та цінні подарунки, команди-призери – дипломи, м’ячі, кубки.

Автор: Сергій ХОДАНОВИЧ,

голова районної федерації футболу.