icon clock11.05.2020
icon eye532
ЛАНОВЕЧЧИНА

ПОДАРОВАНИЙ ЛІКАРНІ КОНЦЕНТРАТОР КИСНЮ УЖЕ В ДІЇ

  Не простояв і дня у лановецькій лікарні новенький кисневий апарат, як його одразу залучили на порятунок здоров’я пацієнтці.

  Медичний кисень-концентратор пропускає кімнатне повітря через систему фільтрації і зволоження, виділяючи з нього кисень високої концентрації – до 95,5%. Його застосовують, якщо занепад сил, кисневе голодування; при високих фізичних, розумових навантаженнях; спазмах головного мозку; при порушеннях сну; легеневій недостатності, затримці дихання; для підвищення життєвого тонусу.

  Концентратор кисню придбано за кошти народного депутата Івана Чайківського. Необхідний медичний апарат, а також 200 захисних комбінезонів, 1000 масок та 20 щитків медикам передали в.о. голови районної організації Товариства Червоного Хреста Тетяна Яцула, місцеві волонтери та представник компанії “Агропродсервіс” Іван Хаблюк. Він, зокрема, зазначив, що благодійна акція на підтримку лікарів зараз у пріоритеті в соціально відповідального бізнесу. 

Автор: Наталя ГАМЕРА.

На фото: під час передачі мед. обладнання та засобів захисту; лікар-анестезіолог Олександр Хом’як і старша медсестра відділення анестезіології та інтенсивної терапії Ірина Казмірчук підключили концентратор кисню пацієнтці.