icon clock09.05.2020
icon eye2295
ЛАНОВЕЧЧИНА

ПОТУЖНИЙ АПАРАТ ШВЛ РЯТУВАТИМЕ ЖИТТЯ НАВІТЬ НОВОНАРОДЖЕНИМ

  З ініціативи і левової фінансової частки керівника агрофірми “Горинь” Осипа Гасюка у лановецьку лікарню придбано апарат штучної вентиляції легень вартістю 1 млн 100 тис. грн (Drager, Evita V300, Німеччина). Цей високого класу прилад здатен рятувати життя навіть новонародженим, і в цьому його унікальна цінність.

  Такого апарата в нашій лікарні ще не було. Уже майже місяць, як його встановлено у відділі анестезіології та інтенсивної терапії. Наразі ще не траплялися випадки застосування хворим, але лікарі-анестезіологи протестували апарат і будь-якої миті готові його використовувати на порятунок життя пацієнтам. Адже у їхній роботі важливо мати сучасну якісну техніку.

  За суттєве поповнення закладу медичним обладнанням, а також постійне забезпечення продуктами харчування, підтримку в проведенні ремонту приміщення головний лікар районної лікарні Омелян Гулько подякував місцевим аграріям – Осипу Гасюку (частка у придбанні апарата ШВЛ – 620 тис. грн), Борису Батринчуку (70 тис. грн), Миколі Богатюку (115 тис. грн), Василю Денисюку (63 тис. грн), Іванові Романюку (52 тис. грн), Вахтангу Арзуманяну (93 тис. грн), Володимиру Мартинюку (32 тис. грн), Миколі Шевчуку (55 тис. грн) під час нещодавньої робочої зустрічі за участі голови райдержадміністрації Василя Бадищука та начальника районного відділу Держгеокадастру Василя Бабича. Учасники зустрічі схвалили пропозицію депутата обласної ради Осипа Гасюка щодо подальшої підтримки районної лікарні, обговорили й інші важливі питання стосовно життєдіяльності району та залучення аграрного бізнесу до реалізації соціальних проектів.

Автор: Наталя ГАМЕРА.

На фото: під час передачі апарата штучної вентиляції легень – голова ПСП а/ф «Горинь» Осип Гасюк, медична сестра анестезист Ірина Сосна, медсестра Людмила Бачелюк, лікар-анестезіолог Євгенія Мостовик та головний лікар Омелян Гулько.