icon clock24.05.2019
icon eye270
ЛАНОВЕЧЧИНА

ПРОЕКТ «ZERO WASTE SCHOOL ЛАНІВЦІ» СТАРТУВАВ

  Лановецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 — учасник проекту «Zero Waste School Ukraine».  Проект покликаний активізувати місцеві громади у невеликих містах та селах через неформальну освіту, навчити їх самостійно вирішувати суспільні і глобальні проблеми. Команда учнів та вчителів освітнього закладу взяла участь у триденному тренінгу, що проходив 1-3 квітня в місті Київ. Цей проект організовано Klitchko Foundation за підтримки фундації Coca-Cola.

  «Долі людей і природи єдині. Земля у нас одна!». Під таким девізом відбувся тренінг для учнів, вчителів та батьків Лановецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 в рамках всеукраїнського проекту  «Zero Waste School Ланівці». Учні Олесь Яцентюк, Мар’яна Денисюк, Юлія Баран розповіли присутнім  про екологічні проблеми в світі, Україні та нашому населеному пункті.  Вони поділилися своїми знаннями щодо вирішення екологічних проблем  нашої громади та підвищення екологічної культури населення.

  У рамках реалізації цього проекту випускники 2019 року підтримали акцію Вінницької школи  «АІСТ» «Замість летючого непотрібу — посади дерево» та ініціювали власний проект «Трояндова алея біля школи», передали челендж освітнім закладам Лановецької громади.

  З метою формування екологічної свідомості школярів, у 7-х класах проведено квест  «У світі природи». Учні пройшли поетапно 5 станцій, на яких виконували завдання екологічної тематики. Підсумком квесту стали висловлювання учнів щодо сортування сміття, зменшення кількості побутових відходів, економного використання ресурсів.

  До нашого сміттєвого кошика потрапляють різноманітні матеріали та предмети — картонні коробки, пластикові пляшки та упаковки, старі журнали і газети, диски, металеві бляшанки тощо. Все це можна було використати під час проведення акції «Потрібне з непотрібного». Активну участь в цій акції взяли учні 5-х класів. Разом з батьками діти з використаних матеріалів виготовили потрібні речі: вази, органайзери, скриньки, підставки, квіткові горщики та інше. Після проведення таких акцій багато дітей серйозніше замисляться над проблемою сортування і переробки сміття, зменшення кількості відходів.

  Звертаємося до усіх жителів нашої громади та районну з великим проханням приєднуватися до розпочатих нами акцій в рамках проекту «Zero Waste School  Ланівці». А нагородою для нас стане чисте довкілля та привабливе місто.

Учасники проекту — Олесь Яцентюк, Мар’яна Денисюк, Юлія Баран.