icon clock17.01.2021
icon eye316
ЛАНОВЕЧЧИНА

Різдвяні подарунки – дітям від заокеанських благодійників

Більше ста дітей з інвалідністю Лановецької громади отримали солодощі та подарункові сертифікати від благодійного фонду Together for Ukraine “Разом для України”.

Цей фонд був створений у 2014 році вихідцями з Лановеччини для допомоги бійцям АТО на сході України та їхнім сім’ям. Один із фундаторів благодійної організації — ланівчанин Анатолій Прядун, котрий з 1992 року проживає у США. Не вперше за його сприяння Лановеччина отримує гуманітарну допомогу від земляків з-за кордону. Приміром, у 2019 році під час приїзду в Україну представники фундації передали для районної лікарні рентген-апарат, реалізували проект Християнської мобільної медичної команди, провівши безкоштовне обстеження пацієнтів у Ланівцях. На початку 2020 року районна лікарня отримала від доброчинців апарат УЗД, а за кошти, передані земляками, торік закуплено і роздано подарунки дітям атовців Лановецького району.

Цьогоріч на Різдво, 7 січня, у Культурному центрі Єловицьких через відеозв’язок з новорічно-різдвяними святами дітей та їхніх батьків вітав з Америки Анатолій Прядун, Організатори зустрічі — Юрій Матевощук, Валерій Собчук і Наталя Гамера передали від земляка солодощі та подарункові сертифікати на суму 600 грн. Малечі демонстрували мультфільми, вони із задоволенням фотографувалися з волонтерами та біля святкової фотозони.

Того ж дня більше 30 сімей (прийшло 50 із 110) скористалися можливістю обміняти сертифікат на іграшки чи інші речі у магазині «Сонечко». Старшим дітям власники магазину, який продовжить свою роботу після локдауну, готові сприяти у підборі речей, враховуючи їхні побажання. Нагадаю, що цукерки та сертифікати (ще майже 20 штук) чекають своїх власників у редакції «Голосу Лановеччини». Окремим сім’ям волонтери ще доставлять подарунки додому.

Щиро вдячні за допомогу у підготовці до благодійної акції начальниці управління соціального захисту населення Руслані Корнійчук та директорці інклюзивного центру Олені Ткачук. Найбільша вдячність — благодійникам з-за кордону!

Бажаємо усім щасливого року. Здоров’я, здійснення мрій, побільше хороших людей поруч, миру, стабільності, родинного тепла, любові та добробуту!

Наталя ГАМЕРА.