icon clock05.09.2020
icon eye504
ЛАНОВЕЧЧИНА

СИНІВЦЯМ – 500 РОКІВ!

  30 серпня відзначало поважний ювілей село Синівці — 500 років із дня заснування.

  Борсуківська сільська рада (голова Іван Друзь) та відділ освіти, ОЗКТМС (начальник Олена Солонина) організували святковий захід у Синівцях за підтримки голови ПСП а/ф «Горинь» Осипа Гасюка та народного депутата попередніх скликань від ВО «Свобода» Михайла Головка.

  Насичена концертна програма за участі аматорських колективів та артистів зі свого та сусідніх сіл не залишили байдужими жодне серце. З трепетом усі слухали музику, яку дарував духовий оркестр с.Борсуки.

  Іван Друзь привітав мешканців села, подарував цінні подарунки багатодітним матерям (Надія Захарчук та Наталія Мельничук, які народили та виховують по 6 дітей), наймолодшим жителям (Владислав Черняк, Артем Касянчук, Вероніка Черняк) та довгожительці (Мотрона Полічкін).

  Синовецький клуб порадував присутніх своїми оригінальними сценками та гуморесками. Чарівна гра на сопілці звучала від Марії Василишин, а пісня про Синівці (слова Ольги Хаблюк) заслуговує на те, аби бути записаною на сторінках історії населеного пункту.

  Виступи народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу «Борщовецькі молодички» та народного аматорського гурту «Спецефект» зібрали захоплені оплески глядачів.

  Від Нападівського клубу звучав вірш-вітання «Про 5 матерів», а Світлана Кухарська із Передмірки порадувала гостей своїм вокалом.

  Великокусковецький будинок культури подарував глядачам емоційний танець; Максим Зиско та Віталій Стаднік заспівали патріотичних пісень.

  Продовжили концертну програму гості з Тернополя — гурт «Кожен з нас». А на дискотеці запалював гурт «Remix» із села Великі Кусківці.

  Усіх присутніх на святі синовецькі господині безкоштовно пригощали борщем та грибною юшкою з пампушками й канапками, солодкими смаколиками.
  Діти розважалися на надувній гірці та дитячому майданчику. 

  Просто неба виставку власних картин представив синівлянин Василь Тимчук.

Ірина КАРКІЧ,

провідний спеціаліст з питань культури Борсуківської сільської ради.