icon clock30.03.2020
icon eye3143
ЛАНОВЕЧЧИНА

СИТУАЦІЯ В ЛАНОВЕЦЬКІЙ ЛІКАРНІ СТАНОМ НА 30 БЕРЕЗНЯ

За останні три доби, як повідомив головний лікар Омелян Гулько, в інфекційне відділення нових хворих не поступало. Станом на обідню пору 30 березня в лікарні на стаціонарному лікуванні перебуває 74 хворих, з них шестеро в інфекції.

Щодня медики у відділення отримують нову партію засобів захисту. За словами О.Гулька, не можна сказати, що лікарня готова зустріти і лікувати хворих на коронавірус: гроші є, а з постачанням засобів індивідуального захисту та життєво необхідного обладнання не так все просто, як здається на перший погляд. Скажу з власного досвіду: маючи готівку і наявні на рахунках кошти, волонтери також стикнулися з проблемами. Тому тепер можемо порівняти ситуацію…

Сьогодні на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в Україні визначено ряд лікарень, які першими прийматимуть хворих на коронавірус:

“Було визначено лікарні так званою першої хвилі, їх понад 240, які призначені для прийому хворих з коронавірусною інфекцією. До цих лікарень можуть додаватися інші заклади… Але ми говоримо про ті 240 закладів охорони здоров’я, які є в підпорядкуванні структурних підрозділів обласних державних адміністрацій. І саме вони будуть по маршруту пацієнта першими приймати хворих на коронавірус”.

Він зазначив, що ці лікарні доступні, їх перелік є на сайті МОЗ. Кожен самостійно може відслідкувати кількість апаратів штучної вентиляції легень, кількість лікарів, медичних працівників тощо. У числі семи таких лікарень Тернопільщини є і Лановецька.

Також Ляшко додав, що вчора біля цих лікарень були розгорнуті намети для санітарного сортування на випадок масового надходження хворих на коронавірус. “Ми не повинні запускати усіх до стаціонарного відділення, де проводити сортування. Саме в цих наметах будуть проводити сортування, і в стаціонари, які надалі стануть ізолятором, будуть запускатися тільки особи з коронавірусною хворобою. Всі інші хворі будуть сортуватися в наметах, за межами стаціонару. Це дозволить запобігти внутрішньолікарняному інфікуванню і відсортовувати легких і важких хворих”, — сказав Ляшко.

В Україні станом на 10 год 30 березня зафіксовано вже 480 випадків коронавірусної хвороби.

Станом на ранок 30 березня у світі на коронавірус захворіли 722 202 особи, з них 151 766 одужали і 33 976 померли.

Друзі! Наше з вами завдання сьогодні — допомагати медикам, зберігати спокій та ДОТРИМУВАТИСЯ УМОВ КАРАНТИНУ!!!

Автор: Наталя ГАМЕРА.