icon clock07.03.2020
icon eye1346
ЛАНОВЕЧЧИНА

СРІБНІ ТРОФЕЇ Давида ДРАБИКА та Діани СМОЛІЙ

  Москалівчанин Давид Драбик і великокусківчанка Діана Смолій – вкотре серед фаворитів всеукраїнських змагань. 29 лютого в Сянках (Львівська обл.) на чемпіонаті України з біатлону серед юніорів та юніорок вони стали срібними призерами, випередивши найсильніших суперників з Чернігова, Харкова, Сумів: Давид – в одиночній змішаній естафетній гонці, Діана – в класичній естафеті. Днями біатлоністи зі своїм першим тренером Іваном Стецюком завітали до редакції, поділилися планами на майбутнє і розповіли про те, які спортивні трофеї приніс їм 2019 рік.

  Навчаються у Тернополі: Давид – на І курсі аграрно-фізкультурного факультету Національного економічного університету, Діана – на ІІІ курсі факультету «Комп’ютерна інженерія» коледжу економіки, права, інформаційних технологій ТНЕУ. Однак, як зізнаються, на першому місці у них спорт, а не навчання. Але викладачі до цього ставляться з розумінням.

  Спортивний потенціал легкоатлетів – у правильному руслі, адже для досягнення поставлених цілей потрібна щоденна праця. Під керівництвом тренера Назарія Бурика вони займаються на спортивній базі у с.Підгороднє, а тренувальні збори кілька разів на рік проводять у Тисовці на Львівщині. Щільний графік обласних і всеукраїнських змагань практично не залишає вільного часу Давиду і Діані, водночас робить їх впевненішими, а чергові перемоги додають стимулу крокувати вперед. Якщо ж говорити про мрії, то вони й для самих спортсменів здаються недосяжними: Діана хоче виконати норматив майстра спорту міжнародного класу, а Давид – взяти участь в олімпійських іграх. Хоча на думку їхнього першого тренера і наставника Івана Стецюка, такі мрії цілком реальні.

Читайте також: Передноворічні старти Діани Смолій

  Якщо проаналізувати 2019 рік, то для обох спортсменів він був плодовитий і вдалий, адже виконали нормативи кандидатів у майстри спорту. Окрім цього, Діана на всеукраїнських змаганнях з літнього біатлону, а також із зимових видів спорту виборола три золоті медалі, дві срібні та дві бронзові. Здебільшого це були естафетні гонки, що, як вважає легкоатлетка – справжня фішка спортсменів Тернопільської ОДЮСШ.

Читайте також: Руслан Бригадир – кращий біатлоніст року

  Основне завдання, яке наразі ставить перед собою Давид – потрапити у збірну України. Зі слів Івана Григоровича, йде до цього цілеспрямовано. Яскраве підтвердження – минулорічні досягнення: двічі став чемпіоном України з літнього біатлону (серпень); команда, у складі якої виступав на чемпіонаті з літнього біатлону в одиночній змішаній естафеті, теж виборола золоту медаль; окрім цього, тричі став бронзовим призером всеукраїнських змагань. Юнаку імпонують такі відомі в Україні та поза її межами спортсмени, як Дмитро Підручний і великокусківчанин Руслан Бригадир, тож має на кого рівнятися.

Читайте також: Переможні старти земляків

  З 5 березня земляки перебувають на тренувальному зборі у Тисовці, де проходить підготовка до юнацького чемпіонату України, що відбудеться наприкінці березня. Тож зичимо їм вдалих стартів, легких перемог і незрадливої фортуни, щоб наповнили спортивну скарбничку краю своїми новими здобутками.

  Автор: Олеся МЕЛЬНИЧУК.