icon clock04.03.2020
icon eye4453
ЛАНОВЕЧЧИНА

СТАРА-НОВА ОЛІЙНЯ У ЛАНІВЦЯХ: БУДЕ ЧИ НЕ БУДЕ?

  Підприємство «Захід-Агроінвест» торік перебувало наче під час землетрусу: робота не на повну потужність, перебої з сировиною, затримка зарплати працівникам, протестні настрої у колективі через незрозумілу політику керівництва, а відтак подальшу долю працюючих. Усе це – наслідок компетенції та управлінських рішень попереднього керівництва.

  А тепер, власне, про керівництво. Завод у грудні минулого року купили нові підприємці та призначили новий менеджмент. У власників львівська прописка, відповідно, там же й зареєстрована нова компанія. І в грудні його передали в оренду приватному підприємству «ЛАН-ОІЛ ТРЕЙД», яке очолює виходець із Львівщини Олег Радюк. Під час нещодавньої розмови з журналістом директор запевнив про готовність розвивати підприємство, нарощуючи потужності та збільшуючи штат:

  – У цій галузі я раніше не працював, тож багато нового доводиться опановувати. Пріоритет сьогодні – запуск заводу, впорядкування документів, підбір і навчання кадрів, обмін досвідом, налагодження партнерських зв’язків. Хочемо запровадити більш автоматизовану лінію на виробництві, для цього підбираємо сучасне обладнання. Нове підприємство поки що не працює на повну потужність, але заборгованостей по зобов’язаннях не має.

  Як запевнив О.Радюк, у штаті зараз 120 чоловік – це технічний персонал та вища керівна ланка, яку, до речі, нові власники значно оновили. Після запуску цеху екстракції та виведення заводу на повну потужність, добиратимуть працівників. Кажуть, що мають серйозні наміри щодо розвитку олійноекстракційного заводу в Ланівцях, планують нарощувати виробничі потужності, ведуть перемовини з фермерами щодо постачання сировини (соняшник, ріпак), налагоджують контакти для збуту готової продукції. Більше того – мають намір змінити місце сьогоднішньої реєстрації під-приємства на користь нашого району, навіть запровадити в майбутньому тут фірмову торгівлю. Переконані, що зможуть стати конкурентноспроможними на ринку продуктів переробки олійних культур. І, оскільки позиціонують себе новою компанією, тож прин-ципово вважають за необхідне завоювати авторитет та позитивну репутацію. За словами керівника, виділять собі на це два роки.

  Сподіваємось, розмова не була голослівною. Нехай усе задумане здійсниться: і молодим підприєм-цям вигідно, і працівникам добре, і Лановеччина не в програші.

Автор: Наталя ГАМЕРА.