Сік алое: клондайк здоров’я та краси

  Сік алое (столітник) – один із кращих засобів догляду за шкірою, підживлює, оздоровлює і навіть омолоджує її. Це потужне джерело корисних речовин, зокрема, вітамів А, В1, В2, В3, В12, С, фолієвої кислоти, кальцію, заліза, магнію, натрію, калію, цинку, хрому, міді, амінокислот, ензимів. Окрім цього, через свої болезаспокійливі, регенеруючі та бактерицидні властивості, цю лікарську рослину широко застосовують не лише в народній, а й офіційній медицині. Елементи, що містяться в алое, налагоджують перистальтику кишківника, сприяючи виведенню шлаків, зміцнюють імунітет, підвищуючи захисні функції усього організму. Лстя алое має кровоспинну і ранозагоювальну дії, а його сік популярний косметології через ефект зволоження, що надає шкірі еластичності та пружності, очищає її від прищів.

  Для використання найкраще підходить саме те листя алое, кінчики якого уже трохи підсохли, зазвичай це нижній або середній ярус рослини. Сік алое можна просто видавити руками безпосередньо з листка, якщо його потрібно небагато. В іншому випадку краще перемолоти листя через м’ясорубку та процідити масу крізь марлю.

  В холодильнику сік алое зберігається не довше 3 діб, після чого він втрачає свої цілющі властивості. Аби сік зберігався довше, його можна заморозити в формах для льоду чи приготувати спиртову настоянку, розвівши спиртом у співвідношенні 2:1. Або ж приготувати мазь, змішавши сік з вазеліном.

  Виробники косметики часто додають сік алое в різноманітні креми, мазі, шампуні, очищувальні засоби. Ця унікальна рослина чудово доглядає за всіма типами шкіри рук, обличчя, голови, зволожуючи суху шкіру лиця, знімаючи подразнення запаленої шкіри, підвищуючи її тонус й розгладжуючи зморшки, сприяючи позбавленню від целюліту, очищуючи проблемну жирну шкіру, ефективно бореться з прищами, лікує від лупи, попереджає випадіння волосся.

  Зволожувальний догляд за шкірою рук

  В пропорції 1:1 змішайте сік алое з оливковою олією, перед сном змастіть засобом шкіру рук й одягніть бавовняні рукавички. Вранці зніміть рукавички і промасажуйте руки.

  Маска для догляду за нормальною шкірою обличчя

  Змішайте в рівних пропорціях сік алое і мед. Нанесіть маску на шкіру обличчя й потримайте 5-7 хвилин та змийте теплою водою.

  Зволожувальна маска для сухої шкіри обличчя

  За допомогою блендера збийте до стану густої кашки сік алое, вівсяне борошно, липовий мед і оливкову олію, відмірявши інгредієнти у рівних пропорціях. Нанесіть маску на лице на 10-15 хвилин та змийте теплою водою.

  Засіб для догляду за жирною шкірою обличчя

  З’єднайте у співвідношенні 1:1 соки алое і лимона. Змастіть цим розчином обличчя. Потім змийте тоніком.

  Кубики від зморшок

  2 великих листки алое подрібніть блендером, з’єднайте зі склянкою води та заморозьте у формочках для льоду. Щоранку протирайте обличчя тонізуючим алоевим льодом.

  Догляд за шкірою голови   Додайте 1 ст. ложку свіжовичавленого соку алое в шампунь та помийте голову. Це підживить шкіру