icon clock28.03.2021
icon eye794
ЛАНОВЕЧЧИНА

«Територія лідерки»: цікаво, активно, креативно

У лютому в Загірцівському ЗЗСО І-ІІ ступенів відкрили жіночий простір “Територія лідерки”.

Проєкт реалізовується Юлією Найсик, випускницею “Академії жіночого лідерства”, за підтримки Українського жіночого фонду в партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин (NDI) в рамках Програми DOBRE. До його втілення долучилися найактивніші жінки, які живуть та працюють у Загірцях і Михайлівці. Підтримав проєкт “Територія лідерки” і директор школи Олексій Серафим.

Із відкриттям простору привітали жінок міський голова Роман Казновецький та начальник відділу освіти, культури, охорони здоров’я та соціальної політики Оксана Ходанович.

Метою створення нашого простору є активізація сільських жінок, розвиток у них лідерського потенціалу, залучення до громадської активної діяльності. Це місце, що уже сьогодні об’єднує жінок різного віку та надихає бути відкритими, толерантними та активними.

Юлія Найсик розповідає: “Важким та клопітким був шлях до здійснення моєї мрії! Уже під час навчання в Академії жіночого лідерства у мене виникло бажання створити затишний куточок для жіноцтва. Саме тому розробку проєкту я присвятила цій ідеї. Щоб забезпечити жінок місцем для проведення зустрічей, спілкування та реалізації свого “Я”.”

Сьогодні жіночий простір активно діє: полюбили тут збиратися і юні дівчата, і дорослі жінки. І кожна розуміє, що це місце саме для неї. Організаторами проєкту проведено два онлайн тренінги “Безпека в Інтернеті та її наслідки в суспільстві” (тренерка Оксана Давиденко) та “Жінки в суспільстві. Гендерні стереотипи” (тренерка Людмила Костенко). Також відбулися цікаві зустрічі:

  • з інстаблогеркою Оленою Пасєкою “Щасливі люди читають книжки та п’ють каву”;
  • обговорення книги М.Фролової “Капризуля” з практичним психологом Наталією Кодьман та соціальним педагогом Марією Обельницькою;
  • старший лейтенант Сергій Гончук провів зустріч “На-сильство в сім’ї та його види”;
  • тренінги “Ази лідерства” для молоді (тренерка Тетяна Гайкова), “Почути один одного” (Юлія Найсик), «Будь лідеркою, вмій працювати в команді» (модератори — випускниці Академії молодіжного лідерства від Молодіжної ради Лановецької міської ради Ангеліна Філіп’юк та Ірина Бачинська);
  • зустріч із Євдокією Кравченко, яка провела майстер-клас з виготовлення мила в домашніх умовах.

Попереду ще багато активностей. У нас цікаво і весело, а головне — корисно.

На «Території» вже почали створювати бібліотеку з книг гендерного спрямування. Сьогодні дякуємо за літературу Людмилі Костенко, Христині Білій, Олені Пасєці та Юркові Матевощуку.

Ми раді бачити в нас усіх охочих — “Територія лідерки” відкрита для жінок усієї нашої громади.

Наталія РЕЙТОР,
заступник директора з навчально-виховної роботи Загірцівського ЗЗСО І-ІІ ступенів.