icon clock20.03.2020
icon eye5148
ЛАНОВЕЧЧИНА

У ЛАНІВЦЯХ ПО ВУЛИЦІ ХОДЯТЬ ЛИШЕ ПООДИНОКІ ПЕРЕХОЖІ, В ЛІКАРНІ ЗВІЛЬНИЛОСЯ ДВОЄ ПРАЦІВНИКІВ

За інформацією головного лікаря районної лікарні О.Гулька, на стаціонарному лікуванні сьогодні, 20 березня, перебуває 103 пацієнта (всього в лікарні 115 ліжок). У терапевтичному відділенні — 22 хворих, з них четверо з пневмонією. В інфекційному — 14 хворих, троє з яких з пневмонією.

  Медичний персонал частково купує захисні маски за власні кошти, частково виділяє адміністрація лікарні. Рукавички також. Інших засобів захисту медперсоналу не видавали. Станом на 20 березня двоє працівників медзакладу написали заяву на звільнення з роботи: одна людина за віком і молода людина з лабораторії.

  У зв’язку з карантином громадський транспорт не курсує, а підвозу для медичних працівників не передбачено. Наразі, як запевнив головний лікар, розглядають питання щодо додаткового фінансування на придбання паливно-мастильних матеріалів. Мають два автомобілі, якими зможуть доставляти працівників.

  З неофіційних джерел журналістам стало відомо, що в разі не забезпечення доїзду іногороднього медперсоналу в Ланівці, а також за відсутності індивідуальних засобів захисту в достатній кількості, двома звільненими працівниками лікарня не обійдеться.

Наталя ГАМЕРА