icon clock01.10.2019
icon eye643
ЛАНОВЕЧЧИНА

ХРИСТИЯНСЬКА МЕДИЧНА КОМАНДА – У ЛАНІВЦЯХ

  20-25 вересня у Ланівцях на території Дому Молитви Християн Віри Євангельської в рамках благодійного проекту «Християнська Мобільна Медична Команда» волонтерська організація «Надія в дії» за участі групи медиків-волонтерів з США і різних областей України та сприяння фундації «Together for Ukraine», засновниками якого є сім’я Ільчишиних з Тернополя і виходець з Лановеччини Анатолій Прядун, проводили обстеження ланівчан. За п’ять днів 800 краянам проконсультувалися у кваліфікованих сімейних лікарів, хірурга, педіатра, стоматолога, офтальмолога, в кабінеті якого могли отримати ще й окуляри, пройшли рентгенографію, маммографію, ультразвукову діагностику.

  Охочих потрапити на прийом до медиків було дуже багато, а під кабінетами нерідко були черги. Воно й не дивно, адже нагода пройти комплексне медичне обстеження, та ще й безкоштовно, випадає не часто. Тож від пацієнтів чули лише вдячні відгуки, також вони запрошували волонтерів-медиків відвідати Лановеччину ще раз.

  Під час проходження маммографії вдалося діагностувати декілька випадків онкологічних захворювань на початковій стадії. Жінок направлено на консультацію до онкологів. Зі слів американських спеціалістів, якщо негайно розпочати лікування, можна повністю позбутися страшної недуги.

  Загалом, благодійна організація «Надія в дії», до складу якої входить майже 200 медиків-волонтерів з усієї України (30 спеціалістів на один виїзд), за час існування (з 2002 року), об’їхала з доброю місією більше трьохсот населених пунктів, обстежили понад 75 тисяч людей в різних регіонах України. З початку бойового конфлікту на сході України, команда здійснила 13 тижневих поїздок у зону АТО. У 2014 році до благодійного проекту приєдналися американські «Радіологи без кордонів». Як зазначає президент міжнародної благодійної організації «Надія в дії» Мирослав Гловацький, більшість діагностичної якісної апаратури їм передали американці. А ще, українські медики мають чудову нагоду перейняти багатий досвід колег із-за кордону, проконсультуватися, краще опанувати новітні технології.

  – Ланівчани – гостинні люди, – зазначив добродій Мирослав, – ми задоволені візитом у ваш край, щиро вдячні за запрошення Церкві Християн Віри Євангельської, волонтерам з вашого містечка, без допомоги яких нам би важко було справитися. Ми раді, що змогли стати корисними мешканцям Лановеччини, адже поглянути у їхні вдячні очі і почути хороші відгуки – найбільша нагорода. Тому що наша основна місія – допомагати людям.

  У четвер медична клініка на колесах побувала у с.Старий Олексинець Кременецького району, а в суботу і неділю проведуть обстеження у с.Вербень на Рівненщині.

 Автор: Олеся МЕЛЬНИЧУК.