ХРИСТОС НАРОДИВСЯ, СЛАВІМО ЙОГО!

Дорогі браття і сестри!

  Люди звикли відзначати Різдво Христове як традиційне народне свято, часто не задумуючись над його змістом, але саме Різдво Христове має пряме відношення до сенсу нашого життя і стосується кожного з нас, тому що воно належить до основ християнської віри. В Символі віри, який повинен знати кожен краянин, ми співаємо: “Вірую… в Сина Божого, що… ради нас, людей, і ради нашого спасіння зійшов з неба і воплотився від Духа Святого і Марії Діви, і став чоловіком”.

  Тому Різдво Христове, мабуть, найулюбленіше свято багатьох людей, а особливо дітей. Бо в цей час всі родини збираються за одним столом, разом колядують і дарують один одному подарунки. Але потрібно пам’ятати, що саме ми святкуємо в ці дні. Ми святкуємо не лише можливість зібратися родиною, а ми святкуємо одну з найвеличніших подій в історії всього людства – Син Божий народився людиною на землі для того, щоб визволити всіх нас від гріха і смерті.

  В наш непростий час віра перетворюється в традицію. Багато чого ми робимо, бо так робили в наших сім’ях, родинах, або так роблять всі. Ми дивимось на європейські традиції – запозичуємо щось собі, переймаємо їхні звичаї, але забуваємо головне: Різдво Христове – це не тільки Свята вечеря, колядки і вертепи, а, насамперед, – Народження Того, Хто прийшов у цей світ, щоб нас спасти. Ми повинні дякувати Богу за те, що Він спас нас через земне народження Свого Божественного Сина, і повинні святкувати й радіти духовною радістю. Ми маємо вести побожне життя, чинити добрі справи, бути милосердними та люблячими, терплячими і щедрими.

  В ці святкові дні Христового Різдва я щиро вітаю зі святом духовество нашого благочиння, вітаю районну і міську владу. Нехай Господь допоможе вам достойно дбати про жителів нашого краю і працювати для їх блага. Вітаю наших хлопців-воїнів, які святкують Різдво в окопах, вітаю всіх захисників-воїнів, де б вони не проходили свою службу, вітаю всіх християн нашого району, щоб всі ми в мирі і любові та щирій молитві відсвяткували це величне свято.

  Нехай Вифлеємська зірка просвітить наші серця і душі світлом Божого благословення та добра.

  Нехай народжений Христос Спаситель дарує всім любов, душевний спокій, мир, добробут.

  Христос народився! Славімо Його!

  Протоієрей о.Ігор ШАРИНСЬКИЙ,

  благочинний Лановецького району.