ЧИЙ МЛИН І ЩО ТЕПЕР БУДЕ У СТОЛІТНІЙ БУДІВЛІ?

  Столітня споруда колишнього млина у Ланівцях останнім часом стала об’єктом для поширення різних думок про те, чий тепер млин і що ж там буде. Віднедавна будівлю огороджено й працює ремонтна бригада.

  На звернення редакції «Голосу Лановеччини» з цього приводу відповідає директор підприємства «Агро-Ланівці», у чиїй власності нині знаходиться вищезгаданий об’єкт, Іван ХАБЛЮК:

  Довгий час у Ланівцях залишалося актуальним питання ремонту будівлі колишнього млина, який розташований поблизу центральної частини міста. За документами, це приміщення будувалося майже десять років і було здане в експлуатацію у далекому 1907-му. Наше підприємство викупило цю споруду десять років тому. За своїм призначенням воно не використовується уже багато років поспіль. Зрештою, новими стали і вимоги часу, тому відновлювати діяльність старого млина у теперішній час вважаємо недоречним.

  Враховуючи ці аргументи, а також те, що будівля розташована поблизу центру міста і поруч автобусної зупинки, ми вирішили відремонтувати та окультурити стару будівлю і змінити її призначення, відкривши тут продуктовий магазин.

  Зараз проводимо заміну вікон та дверей, ремонтуємо фасад будівлі та повністю перекриватимемо дах. При цьому обов’язково збережемо архітектуру столітньої будівлі, її автентичність.   Окрім того, у наших задумах є окультурення прилеглої території та збереження для зручності людей автобусної зупинки. По-новому буде облаштований і перехід до профтехучилища, яке розміщено недалеко. Таким чином, приведемо в охайний вигляд не лише занедбану будівлю, а й навколишню територію, що, на нашу думку, значно покращить загальний вигляд міста.