icon clock06.11.2020
icon eye292
ЛАНОВЕЧЧИНА

ЧИ ПРИСВОЯТЬ ЄДИНОМУ У СВІТІ МУЗЕЮ ХУДОЖНИКА І.МАРЧУКА ЗВАННЯ ЗРАЗКОВОГО?

Як відомо, у Москалівці десять років діє єдиний у світі музей нашого земляка, всесвітньо відомого народного художника України, генія сучасності, лауреата національної премії імені Т.Шевченка Івана Марчука. Ідея його створення належить подружжю педагогів місцевої школи — директору Юрію Мар’яновичу та заслуженій учительці України Галині Мефодіївні Поплавським. Вони й клопочуться над поповненням фонду музею, приймають тут гостей, у тому числі й закордонні делегації, готують сценарії та проводять екскурсії, ведуть необхідну документацію.
З метою підтримки музейної справи в освітньому закладі, популяризації вивчення історії рідного краю та видатних особистостей Лановеччини, на виконання наказів Міністерства освіти і науки України, управління освіти і науки Тернопільської ОДА, відділу освіти, молоді та спорту Лановецької РДА, 4 листопада відповідна комісія провела огляд мистецького музею народного художника України Івана Степановича Марчука Москалівської ЗОШ І-ІІ ст. на предмет присвоєння йому звання “Зразковий музей”.
Директор музею Г.М.Поплавська представила необхідні документи, із Юрієм Мар’яновичем ознайомили членів комісії з експонатами та провели екскурсію-огляд кімнатами музею.

Наталя ГАМЕРА, член комісії.