icon clock17.04.2021
icon eye339
ЛАНОВЕЧЧИНА

Благодійний ярмарок – прояв єдності та милосердя

  Одним із найбільших чеснот людини вважають співчуття — вміння розуміти і розділяти чуже горе. Народна мудрість вчить, що чужої біди не буває, тому у неділю, 11 квітня, у Культурному центрі Єловицьких ланівчани продемонстрували свою єдність задля допомоги іншим.

  Арсен Борис та Максим Антонишин — жителі Тернопільщини, яких об’єднує один діагноз — спінальна м’язова атрофія (СМА). Ця хвороба вважається найдорожчою, адже в основі лікування — ін’єкція вартістю 2,3 мільйони доларів! До слова СМА — це рідкісне генетичне захворювання, яке характеризується дегенерацією спінальних мотонейронів, що призводить до прогресуючої м’язової атрофії та слабкості. Важко уявити, яку біль змушені щодня відчувати ці маленькі, але такі вже мужні діти.

  Жителі Лановецької громади не залишилися осторонь збору коштів на лікування дітям, а організували благодійний ярмарок. Його підготовка зайняла лише два дні. Вправні господині приготували кондитерку, бакалію, ковбаси, сири та інші вироби власного виробництва. Щоправда, бажаючих придбати товари хотілося б бачити більше, але…

  Сучасне життя диктує свої умови і, як показує практика, не завжди позитивні. Тому, як говорив Еріх Марія Ремарк: «У темні часи добре видно світлих людей». Тож велика вдячність благодійникам, організаторам і тим, хто тією чи іншою мірою долучилися до збору коштів — в єдності наша сила і сила всієї України! Нехай Божа ласка огорне усіх, чиє серце відкрите для добра, любові та співчуття, нехай Матір Божа оберігає кожного, хто творить благі справи на порятунок інших. Вірю, що наша крапля у вигляді 13 126 гривень (кошти перераховано двом сім’ям в рівних частинах) стане тим морем, яке вдасться зібрати для збереження життя двох неймовірно хоробрих, мужніх та витривалих дітей.

Сніжана КРЕЩУК.