icon clock23.01.2022
icon eye324
ЛАНОВЕЧЧИНА

До мешканців терцентру з вертепом завітали учні недільної школи

  Справжнє вертепне дійство 17 січня для мешканців терцентру показали вихованці недільної школи Святопокровського храму м.Ланівці разом з керівниками о.Ігорем Шаринським та Оксаною Василишиною. Різдвяні віншування, весела коляда, якою прославляли народження Ісуса Христа, не залишили байдужих серед слухачів, а інсценізація вертепу додавала усім святкового настрою.

  — Подарувати людям, які обділені увагою рідних і близьких хвилини радості, допомогти відчути дух різдвяних свят, духовну підтримку і те, що комусь потрібні — з такою місією ми завітали до терцентру. Адже милосердя, доброта і увага до ближніх — головні християнські чесноти, яких навчаємо у недільній школі, — зазначив о.Ігор.

  За дружній візит, щирі побажання та свято для душі гостям подякувала директорка Руслана Кушнір і пригостила яблуками з місцевого саду.

  Загалом після 5-річної перерви недільна школа знову відновила свою роботу. Щонеділі більше 20 дітей приходять на науку в Святопокровський храм, де разом з настоятелем вивчають Слово Боже, пізнають історію християнських свят, слухають цікаві розповіді з життя святих. А з керівницею гуртка Оксаною Василишиною вивчають духовні піснеспіви, колядки, щедрівки. Мають чимало цікавих задумів, які невдовзі з Божою допомогою спробують реалізувати.

  За свої труди учні недільної школи отримують винагороди. Приміром, минулої неділі за спонсорські кошти побували у храмі апостолів Петра і Павла (м.Тернопіль), де розташована велика різдвяна шопка, біля центральної ялинки, дружньо колядували, гарно відпочили і повернулися додому хоч втомлені, але щасливі.  

  о.Ігор Шаринський запрошує всіх бажаючих стати слухачами недільної школи, разом з однолітками, друзями пізнавати Слово Боже, прославляти Творця і засівати у свої душі лише добрі почуття та щирі наміри.

  Олеся МЕЛЬНИЧУК.