З гостинцями – до поранених захисників

  Священник Олександр Копійковський, який є настоятелем церкви св. Миколая Чудотворця у с.Борсуки, з благодійною місією відвідав військово-медичний центр західного регіону у Львові.

  Його зустріли ланівчанка Яра Березій та її чоловік Богдан на псевдо “Лісоруб”. Волонтерка й учасник бойових дій уже декілька років поспіль опікуються пораненими військовими, співпрацюючи з благодійними організаціями.

  Гостинці та матеріальну допомогу від земляків з Лановеччини військовий капелан о.Олександр власним авто привіз захисникам з усіх куточків України, котрі проходять курс лікування та реабілітації у госпіталі Львова.

  Щиро вдячний священник усім, хто долучився до благодійного збору. Це колективи Борсуківської, Снігурівської, Чайчинецької, В.Кусковецької, Передмірської, Лановецької, Піщатинської та Нападівської шкіл. А також прихожани церкви святого Миколая с.Борсуки, керівництво агрофірми “Горинь”, Борсуківської ТГ, фірми “Сазан”, приватні підприємці Б.Поріцький, В.Коломійчук, Б.Батринчук, Т.Кухарська, В.Примас та інші добрі люди.

  — Війна триває, поранених бійців не меншає, — каже о.Олександр. — Дуже багато хлопців потребують як соціально-психологічної підтримки, так і коштів на протезування, бо залишилися без кінцівок. Будь-яка увага їм важлива. Дехто з них не має близьких, нема кому про них потурбуватися. Вони місяцями перебувають у шпиталях, шефство над інвалідами війни беруть здебільшого волонтери. Я вважаю, що ми не повинні залишати наших героїв наодинці з бідою, бо їхні рани — це біль всього українського народу. Пропоную регулярно готувати хлопцям передачі в госпіталь та допомагати коштами на медикаменти й інші необхідні речі.

  З приводу інформації щодо збору благодійної допомоги можна телефонувати до о.Олександра Копійковського: 0967594851; ПриватБанк 4149 4991 4931 8584.