icon clock04.02.2022
icon eye581
ЛАНОВЕЧЧИНА

З кранів ланівчан іноді тече не вода, а “узвар”. Який коментар керівництва комунальної служби і чи можна цьому зарадити

Фото із соцмереж

  Минулого тижня у містян з кранів потекла вода кольору узвару. Фото і відео ланівчани виклали у соцмережі. Людей уже просто дістало, адже ржава вода — непоодинокий випадок, а звична справа уже впродовж багатьох років. Як тільки пропадає вода, а через деякий час з’являється, з кранів тече незрозуміло що: чи то «чай», чи то «узвар»…

  З 1 січня ціна на водопостачання та водовідведення вкотре зросла, а якість послуг залишається незмінною. Якщо минулоріч ланівчани за 1 м.куб платили майже 26 грн, то цьогоріч доведеться викласти понад 36 грн/куб. Платимо як за якісний продукт, а що насправді отримуємо?… Здебільшого ланівчани розуміють, чому так відбувається після чергового відключення води, адже система водопостачання уже за десятки років давно потребує оновлення. Причина «чайної» води — у ржавих трубах, по яких вона надходить до споживачів. Декілька років тому частину замінили, однак це лише «крапля в морі», заміни потребує уся водопровідна мережа, на що потрібно не один мільйон гривень…

  За фаховим коментарем щодо цієї ситуації редакція «Голосу…» звернулася до керівника Лановецького комунального підприємства по благоустрою Миколи Розевика. Однак чиновник відмовився від офіційного коментаря, зауваживши, що це всього лиш виробничі моменти. Водночас визнаючи, що така проблема виникла не лише сьогодні, а була й раніше, що вирішити її, наразі, не реально, адже потрібні значні капіталовкладення:

  — Причину, чому така у нас вода, знають всі, просто це річ політична.Нехай люди звертаються до мене особисто і кожну ситуацію розбиратимемо окремо, адже може бути проблема в стояку, в індивідуальному споживачеві, а не в загальній системі водогону. Двері мого кабінету завжди відкриті.

  Микола Олександрович продемонстрував журналісту, яка вода тече з крану в комунгоспі. Мовляв, подивіться: що в неї хотіти? Направду, з крана текла прозора вода, але у понеділок її не відключали. А ржава тече тоді, коли вона з’являється після ремонтних робіт.

  Майстер Олександр Циганенко пояснив коротко: «Якщо замінити всю систему водогону, проблеми, пов’язані з незадовільною якістю, буде знято».

  Ще чимало запитань планували поставити керівнику міської комунальної служби. Серед них — скільки коштів боргує населення комунгоспу, чи проводять хлорування води, профілактичні огляди та ін., щоб надати вичерпну відповідь містянам на питання, що їх цікавлять, однак, керівник навіть не вислухав, пішов у свій кабінет, зазначивши, що не має часу на розмови.

 Олеся МЕЛЬНИЧУК.