icon clock10.02.2022
icon eye962
ОСОБИСТОСТІ

Людмила Поріцька: «Шиття – це любов мого життя»

  Чудово, коли людина робить правильний вибір ще в дитячі роки, а потім все життя займається улюбленою справою. Дизайнерка власного одягу Людмила Поріцька яскравий тому приклад.

  Героїня нашої публікації свої перші сукні та кофтинки почала шити ще підлітком. Одного разу одягла новинки на шкільну вечірку й отримала там масу компліментів. А завуч школи навіть відразу не повірила, що її учениця так майстерно виконала дорослу роботу.

  На початку дев’яностих захоплення Людмили виявилося вельми корисним. У ті роки полиці в магазинах були порожніми, навіть звичайна тканина стала дефіцитом, не кажучи вже про добротний одяг.

  Молода симпатична дівчина дуже хотіла модно та стильно вдягатися, але практично ні в чому було прийти на вечірку. Доводилося «включати» фантазію й шити гарний одяг самотужки. У країні тоді був популярним журнал «Бурда», з якого можна було не тільки дізнаватися про тренди в одязі, а й отримати викрійки. 3 цим виданням Людмила вчилась шити професійно, багато експериментувала.

  «Якось з дівчатами розглядали журнали мод, — згадує співрозмовниця, — і я поділилася з усіма фантазією, що добре б мати чаpівну паличку: доторкнувся до гарної моделі, і вона стала твоєю. Але незабаром зрозуміла, що така паличка у мене є, навіть дві. Це мої руки, які здатні втілювати в реальність найзаповітніші мрiї».

  Відкрити свою справу Людмилі підказав журнал «Бурда». В описі моделей там були слова: «купіть в магазині тканину й фурнітуру». Але в Ланівцях тоді такої крамниці не було, тому вирішила сама її відкрити. Сьогодні ж Людмила Поріцька — успішна підприємиця, власниця магазину жіночого одягу та взуття «Леді».

  Людмила звернула увагу, що багато жінок хочуть купувати вже готові речі. Вона швидко збагнула, що такий попит буде рости, і поповнила асоpтимент магазину популярними зразками одягу.

  Починати було дуже складно, але коли займаєшся улюбленою справою, виростають крила, а перші успіхи надають додатковий стимул. До того ж, Людмила з дитинства відрізнялася працьовитістю і наполегливістю в досягненні поставленої мети.

  Перше велике замовлення для танцювального колективу «Ольвія» вона виготовила сама. А це, ні багато ні мало, 40 красивих костюмів. Учасники ансамблю були різного зросту та комплекції, тому працювати довелося не за шаблоном. Кожен костюм модельєрка виготовляла індивідуально, вкладаючи в замовлення свою любов і майстерність.

  Відтоді з’явилася і своя методика пошиття, яка допомагає ланівчанці швидко і якісно виконувати найскладніші роботи. І це не тільки літні варіанти одягу. З бездоганною витонченістю Людмила шиє зимові пальта, жакети, спортивні костюми. Її роботи відрізняє особливий шик, гармонійне поєднання кольорів і тканин, вільний крій. Моделі Людмили відмінно поєднуються, що підвищує їх варіативність.

  Рік тому Людмила Поріцька була учасницею святкового вечора, присвяченого легендарній Коко Шанель. На цей захід вона пошила собі плаття, за яке отримала спеціальний приз.

  Мода має свою циклічність, вважає Людмила, та елегантно доводить це, демонструючи свої моделі двадцятирічної давності. Як і в ті роки, на нашій героїні шикарно та стильно «сидять» її вбрання.

  Сьогодні Людмила Поріцька освоїла професію стиліста, планує також налагодити виробництво базового одягу для жінок. Має чітке бачення, чого не вистачає на ринку України — це елегантний, зручний, з якісних тканин одяг, фасони якого сучасні, легко поєднуються в комплекти і підходять на всі випадки життя.

  Людмила завжди хотіла одягатися не як всі, а в стилі «англійської леді», що дуже гарно їй вдається протягом 30 років. Як для себе, так і для своїх клієнтів. За 15 років існування власного магазину та бренду,  має тисячі вдячних клієнтів. І найбільшою винагородою для неї є їхні сяючі, вдячні очі та теплі відгуки.

Яна ДОМБРОВСЬКА, студентка 2 курсу Львівського Національного університету ім.І.Франка.