icon clock29.05.2021
icon eye399
ЛАНОВЕЧЧИНА

Майбутнє Тернопільщини – талановиті діти

  Талановиті діти — золотий фонд нації, гордість та успішне майбутнє держави. Талант, цікавість до світу й наполегливість у досягненні мети — запорука всіх здобутків і перемог не лише дитини, а й країни. Під таким лейтмотивом минулої п’ятниці у палаці культури «Березіль» пройшла  презентація книги «Майбутнє Тернопільщини — талановиті діти», що демонструє невичерпне багатство обдарованих дітей і педагогів області.

  Інформаційно-іміджева збірка видана в рамках всеукраїнського проекту «Майбутнє України — талановиті діти», що успішно реалізовується в різних регіонах України уже більше 10 років. Його мета — дати можливість кожній обдарованій дитині заявити про себе. До збірки увійшли досягнення й перемоги, найяскравіші миті дитинства та юності підростаючої молоді, представлені численні здобутки колоритного краю у галузі всебічного забезпечення потреб дитинства, висвітлена діяльність провідних педагогічних, мистецьких і спортивних колективів Тернопільщини.

  Приємно відзначити, що серед сотень юних обдарувань — наші краяни. Лановеччина представлена у трьох мистецьких напрямках: хореографічному — зразковий художній ансамбль танцю «Ольвія» (керівник Ольга Голишева), вокальному — вихованки гуртка «Вокальний спів» Лановецького міського комунального будинку дитячої та юнацької творчості Юлія Смолій, Софія Шпак, Катерина Романюк (керівник Ліана Смолій) і художньому — талановита нападівчанка Аліна Смосюк (керівник Олег Яцула).

За плечима кожного з них — багаторічна титанічна праця, численні перемоги на обласному, всеукраїнському, міжнародному рівнях. Їхні досягнення — невтомна, самовіддана робота педагогів-наставників, які вміють розвинути талант, даний Богом, вселити віру, надію, та батьків, котрі всіляко підтримують, допомагають і сприяють розвитку своїх дітей, стали своєрідними інвесторами їхніх творчих досягнень.

  Презентуючи своє видання, представники ТОВ «Видавничий центр «Перлина» не шкодували теплих слів учасникам проекту, вручали книги, пам’ятні статуетки, дипломи, а присутні в залі насолоджувалися вокальними та хореографічними композиціями, що дарували талановиті діти.

  Мистецька імпреза надовго запам’ятається колективу «Ольвія», які відкривали захід гопаком, а також допомагали організаторам вручати нагороди. 

  Олеся МЕЛЬНИЧУК.