Молодь на ринку праці Лановеччини

Служба зайнятості Лановеччини сприяє молодим жителям у тому, аби вони знайшли себе на ринку праці: свідомо та виважено обрали професію, здобули її, знайшли місця праці, реалізували свій фаховий потенціал.

Протягом січня-липня 2021 року 229 безробітних краян  з числа молоді до 35 років шукали роботу через службу зайнятості. З них, 14 випускників ВНЗ, 8 – професійно-технічних закладів освіти.

Цьогоріч вдалося працевлаштувати 68 молодих громадян, з них 2 – отримали роботу з компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; 1 молода особа  відкрила власний бізнес, отримавши одноразову виплата допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. 3 безробітних працювали на роботах тимчасового характеру.

25 безробітних віком до 35 років за спрямуванням служби зайнятості пройшли професійне навчання та працевлаштовані.

Діють ряд вебресурсів ДСЗ, у тому числі Освітній портал державної служби зайнятості, Prometheus, Lingva skills, для здобуття додаткових знань та компетенцій; отримати послуги з профорієнтації можна на онлайн-платформі «Моя професія: консультаційна мережа».

На 1 серпня 2021 року 63 безробітних з числа молоді продовжували пошук роботи за сприяння служби зайнятості Лановеччини.

Лановецька районна філія Тернопільського обласного центру зайнятості (телефон 2-10-98-для населення, 2-14-84-для роботодавців).