icon clock09.02.2022
icon eye611
ЛАНОВЕЧЧИНА

Паління у будинку призвело до пожежі: у Молоткові загинув прикутий до ліжка чоловік

  8 лютого о 15:55 до пожежно-рятувальних підрозділів надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в селі Молотків. Прибувши на місце події, працівники держслужби з надзвичайних ситуацій  Кременецького РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області встановили, що загорівся матрац. Виявлено труп господаря будинку 1949 року народження.

  З усних пояснень, наданих очевидцями, стало відомо, що  чоловік був повністю лежачий та часто курив у ліжку. Ймовірно, він заснув із цигаркою в руці. Необережність господаря призвела до загорання: від кинутого недопалку почав тліти матрац, де спав чоловік.  Найбільш ймовірною причиною виникнення пожежі стала необережність під час куріння.

  Сумна статистика свідчить, паління в ліжку є однією з головних причин смертельних випадків на пожежах в оселях. Тому рятувальники звертаються до громадян і застерігають, що паління в ліжку — це майже стовідсоткова смерть. Заснувши з недопалком, курець ризикує отримати опіки, несумісні з життям, або загинути від отруєння чадним газом.

Щоб не сталось трагічних випадків, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки. Бережіть своє життя та життя ваших рідних.

Провідний інспектор Кременецького РУ Андрій Пушкар