Прагнув досконалості та гармонії

   На 89-му році відійшов у вічність ланівчанин Георгій Харитонович Мельник, уродженець Буглова. У десятирічному віці він потрапив до загону ковпаківців, які проходили через нашу територію, став наймолодшим серед партизанів Лановецького району того періоду. Відтоді упродовж усього життя земляки знали його як «ковпаківця», «партизана».

  На долю Георгія Харитоновича випало чимало труднощів і праці в різних місцях та краях. Працював у колгоспі, на будівництві цукрового заводу, інженером-інспектором «Держсільтехнагляду», інженером з охорони праці й техніки безпеки, завідувачем юридичної консультації, правовим інспектором праці райкому профспілки АПК, інженером з експорту-імпорту Закарпатської фірми. Маючи вагомий досвід роботи в різних сферах, вже на громадській роботі приділяв вагому увагу питанням створення здорових, безпечних умов праці, захисту прав трудівників. Ці вимоги часто звучали під час зібрань в районному осередку обласної організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», який очолював з 2007 року, їх ставив перед керівництвом району, депутатами місцевих, обласних рад і на рівні України.

  Г. Х.Мельник своїми думками ділився на сторінках «Голосу Лановеччини», обласних газет «Вільне життя», «Свобода». Він автор книг про другу світову війну і про проблеми сьогодення: «Першому карпатському рейду-60. Погляд крізь роки» , «Від розпачу — до порятунку», «В епіцентрі — людина», «Ключі до щастя».

  Георгій Харитонович був надійною опорою своєї сім’ї, в якій разом із дружиною виховали двох хороших синів, допомагали ростити трьох онуків. Розв’язання життєвих труднощів пов’язував із духовністю, що робить людину сильнішою і моральнішою.

  Був багатолітнім членом громадської ради району, вносив конкретні пропозиції, оцінки щодо діяльності в різних сферах господарювання, брав активну участь у численних заходах. За активну діяльність, заслуги відзначений багатьма нагородами: державними воєнними орденами і медалями, з 2010 р. — дійсний член Академії соціального управління. Активність і неспокій Георгія Харитоновича оцінені орденом Князя Острозького.

  Нащадки через роки усвідомлять прагнення Георгія Харитоновича Мельника змінити наше життя на краще, наповнивши його гармонією, злагодою, добром. Хай же буде світлою пам’ять про цього громадського діяча! Нехай спочиває з Богом у рідній землі!

Від імені колишніх членів громадської ради — Марія РОМАНЧУК.