Прийом лікарів мобільних медичних бригад на Лановеччині відвідали понад 300 жителів

  На території Тернопільської області продовжують працювати мобільні медичні бригади. Вони надають медико-психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам та вразливим верствам населення.

  Працівники Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України здійснюють огляд, первинну діагностику, видають направлення до спеціалістів, надають рекомендації щодо лікування. Психологи здійснюють консультації людей.

   На Лановеччині медики мобільних бригад провели прийом пацієнтів у Ланівцях, Молоткові, Юськівцях, Борсуках, Борщівці, Нападівці, Снігурівці, Великих Кусківцях та Шушківцях.

  Як повідомила координаторка з питань охорони здоров’я спільного проекту між Тернопільською обласною організацією ТЧХ України та Норвежським Червоним хрестом Галина Григоренко, за консультацією чи допомогою до мобільної бригади звернулося 304 громадян з числа внутрішньо переміщених осіб та жителів Лановецької і Борсуківської громад.

  Працівники ТЧХ видавали медикаменти пацієнтам безкоштовно. Яких не мали у наявності — обіцяли привезти, якщо будуть.

  Загалом, люди кажуть, що задоволені роботою волонтерів. Не кожен має змогу поїхати в медичні заклади. А мобільні бригади у селах — це суттєва підтримка особливо для ВПО та вразливих груп населення.

Наталя ГАМЕРА