icon clock08.11.2021
icon eye1082
ЛАНОВЕЧЧИНА

Про зразковий тандем влади, громади, соціальних партнерів та волонтерів у Юськівцях розповів директор школи

  28 жовтня в Юськовецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся семінар керівників закладів освіти Лановецької громади на тему: «Формування позитивного іміджу школи через інноваційну управлінську діяльність».

  З вітальними словами до присутніх звернулися директор Віктор Дарморост та заступник директора з навчально-виховної роботи Інна Дарморост.

  «Школа радості, знань та перспектив», — саме так Віктор Павлович назвав екскурсію своїм навчальним закладом. Учасники семінару були вражені облаштуванням зони відпочинку з фонтаном перед школою, сучасною системою опалення, естетично оформленими класними кімнатами, спортзалом, харчоблоком, яким не кожна школа може похвалитися. Проте найбільше емоцій отримали, коли побували в теплиці, яку навчальний заклад отримав завдяки участі учнів у проєкті «Моє майбутнє в агро», організованому агрохолдингом Астарта-Київ. Тут діє гурток «Агросфера», відвідуючи який, діти можуть застосувати свої теоретичні знання на практиці. У вересні учні вже зібрали свій перший врожай, який передали у шкільну їдальню.

  Директор презентував організацію освітнього процесу школи та наголосив, що співпраця влади, громади і відповідального бізнесу приносить свої результати.

  Заступник директора з навчально-виховної роботи Інна Дарморост ознайомила учасників семінару із впровадженням інформаційно-комунікаційних технологій, що зумовлюють розвиток інтелектуальних і творчих здібностей здобувачів освіти. Інна Іванівна поділилася досвідом щодо участі школярів у різноманітних конкурсах, проєкті «Підйом», майстерні лідерства та проєктного менеджменту для молоді. В ІТ конкурсі «Агро очима дітей», який відбувся у Києві, у номінації «Інновації та техології в агро» учні посіли І місце (вчитель — С.І.Семенюк).

  У Юськівцях діє гурткова робота, зокрема ІТ освіта для дітей та дорослих, скретч (мова програмування) та робототехніка, комп’ютерна грамотність для дорослих. Також учні беруть участь у всеукраїнських конкурсах-захистах науково-дослідних робіт Малої академії наук України та займають призові місця.

  Учитель інформатики Сергій Семенюк провів керівникам закладів освіти майстер-клас «Робота з безкоштовними інструментами та сервісами Google, а саме G SUITE FOR EDUCATION».

  Під час зустрічі учасники семінару отримали певні рекомендації від спеціалістів відділу освіти міської ради та методичні поради керівника центру професійного розвитку працівників освіти. Очільниця відділу освіти, культури, охорони здоров’я Лановецької міської ради Оксана Ходанович вручила грамоту Тернопільської обласної ради директору Вербовецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Руслану Герасимчуку та передала грамоту управління освіти заступниці директора з виховної роботи Лановецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 Мирославі Яцентюк з побажаннями подальших успіхів і перемог у роботі та щастя в особистому житті.

  У час тривалих карантинних обмежень така зустріч колег, обмін досвідом, спілкування, демонстрація позитивного прикладу взаємодії юськовецького успішного активного тандему освітяни-бізнес-влада-закордонне партнерство була надзвичайно корисною для всіх.

Ірина ЩЕГЛОВА, директор КУ “Лановецький міський центр професійного розвитку працівників освіти”.