icon clock06.05.2021
icon eye157
ЛАНОВЕЧЧИНА

П’ять днів у світі психології

  З 19 по 23 квітня в школі динамічно, весело, цікаво та змістовно пройшов Тиждень психології, кожен день якого був присвячений конкретній темі.

  Розпочали з оформлення інформаційного органайзера “Психологія — це цікаво!”, де учасники освітнього процесу знайомилися з цікавою інформацією про таємниці душі, обговорювали цитату дня, пізнавали себе. Скануючи QR-коди, учні потрапляли у дивовижний віртуальний світ психології.

  У вівторок провели акцію «Колір мого настрою». Волонтери школи пропонували дітям та педагогам визначити свій емоційний стан за допомогою кольорів. Більшість обрали жовтий — це радість, теплота, віра в найкраще, прагнення досягти поставленої мети. Він відмінно впливає на роботу головного мозку, покращує пам’ять, сприяє розвитку творчих починань.

  Лідери учнівського самоврядування залучали учнів 1-4 класів до пошуку смайликів. Квест «Знайди посмішку» допоміг дітям відчути цінність дружби, підтримку товаришів і смак перемоги.

  Школярі з 5 по 11 класи розмірковували на тему “Що таке щастя?”, створивши колективний колаж.  З малюнків молодших школярів була оформлена арт-виставка «Мої друзі».

  Запам’яталася усім психологічна гра «Вінні Пух та всі, всі, всі». Під час казкотерапії учні мали змогу вибрати одного з відомих персонажів (з приємними їм рисами характеру) і переконатися в істині народної мудрості: “Скажи мені, хто твій друг, і я скажу тобі, хто ти”.

  Дітей зацікавила гра «Пожирач неприємностей». Вони активно годували пожирача своїми невдачами та образами. Більшість їхніх проблем пов’язані з навчанням, взаєминами та першим коханням.

  Інтерактивні вправи “Павучок”, “Чарівна скринька почуттів”, заняття з елементами тренінгу «Вчимося розуміти один одного» створювали гарний настрій, сприяли командоутворенню, дали можливість школярам ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості та любові.

Тетяна БЕРЕЗЮК, практичний психолог,

Людмила ГЛЄН, соціальний педагог

Лановецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 ім.Юрія Коваля.