icon clock17.05.2021
icon eye725
ЛАНОВЕЧЧИНА

Сольний концерт Богдана Демчука

   Про успіхи талановитого баяніста Богдана Демчука ми неодноразово розповідали на шпальтах тижневика. У вівторок в музичній школі відбувся сольний концерт юного віртуоза.

  Викладач і наставник Наталія Магдич, яка допомагала юнакові крокувати мистецькими сходинками, з особливим хвилюванням розповідала про свого вихованця, його творчі успіхи:

 — Наполегливий, цілеспрямований, старанний, творчий, талановитий — ці риси притаманні моєму учневі. А талант і титанічна праця завжди дають хороший результат. У музичній скарбничці юнака — чимало нагород. Він — лауреат численних міжнародних, всеукраїнських, обласних та онлайн конкурсів, гордість музичної школи. Йому б підкорялися найбільші світові сцени, але Богдан себе музикантом не бачить.

  Година сольного концерту пролетіла непомітно. Баяніст впевнено, без хвилювань бездоганно виконав 12 творів різних жанрів сучасної, класичної, української музики різного рівня складності, деякі навіть взяті з програми музичного коледжу.

  Як зазначила Наталія Миколаївна, працювати з таким обдарованим учнем було справжнім задоволенням. На згадку подарувала йому горнятко зі спільною світлиною і щирі побажання:

  — Нехай всі твої починання будуть успішно завершені. Пиши і далі свою життєву симфонію, нехай у її виконанні не буде фальшивих нот, нехай тобі завжди вдається підтримувати мажорну тональність і точний ритм щастя свого серця. Будь таким, як ти є — відкритим, щирим, чесним, розумним, люблячим, здоровим. Пам’ятай: фальшива нота у житті, взята боязко, є фальшивою нотою, а фальшива нота, взята впевнено — це інтерпретація.

  Подякувала за працю викладачу, творчий підхід і бажання розвивати дитячі таланти мама баяніста Ірина Демчук, яка свого часу теж навчалася у Наталії Магдич. Побільше талановитих і креативних учнів, переможних конкурсів і успішних життєвих буднів зичила вона. А для вчителя найкраща нагорода — успішні учні та їхнє щире «спасибі».

  Олеся МЕЛЬНИЧУК.