icon clock13.10.2021
icon eye985
ЛАНОВЕЧЧИНА

Учасники бойових дій заклали капсулу: у Ланівцях встановлять меморіал пам’яті загиблим та померлим воїнам АТО/ООС

13 жовтня у Ланівцях заклали капсулу під встановлення меморіалу пам’яті загиблим та померлим воїнам АТО/ООС Лановеччини. На сьогодні у нас таких 12 захисників: Андрій Юркевич (с.Білозірка, вересень 2014 р., загинув у бою); Василь Борисевич (с.Ришківці, січень 2015 р., загинув у бою); Юрій Кухарчук (с.Коржківці, листопад 2015 р., загинув у ДТП після демобілізації); Юрій Коваль (м.Ланівці, лютий 2016 р., загинув на передовій від кулі снайпера); Сергій Бібко (м.Ланівці, квітень 2018 р., раптово зупинилося серце на передовій фронту); Михайло Марчук (м.Ланівці, червень 2018 р., демобілізованим помер від хвороби); Любомир Семенюк (м.Ланівці, березень 2019 р., комісували з армії, помер від хвороби); Руслан Романюк (с.Білозірка, листопад 2018 р., вбили невідомі, коли повертався з війни додому); Олександр Цюх (с.Татаринці, лютий 2019 р., помер від ускладнень внаслідок жорстокого побиття нелюдами після демобілізації); Віталій Собко (с.Нападівка, серпень 2019 р., загинув у зоні бойових дій); Віктор Слободюк (с.Краснолука, листопад 2019 р., демобілізованим помер від хвороби); Віталій Дікальчук (с.Плиска, листопад 2019 р., демобілізованим помер удома).

Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисника і захисниці України, створення УПА і Дня українського козацтва священнослужителі відправили молебень біля пам’ятника борцям за волю і незалежність України.

У скорботі схилили голови перед світлою пам’яттю усіх загиблих та померлих захисників і захисниць, борців за суверенну Україну. Молилися за мир і спокій у державі та за подумки дякували живим патріотам.

Наталя ГАМЕРА