У Борщівці відзначили волонтерок і готуються відвідати поранених у Львівському шпиталі

  Напередодні Дня Української Державності молодь та школярі села Борщівка впорядкували клумбу біля Дошки слави, на якій — портрети наших героїв-захисників.

 У День Української Державності, яке відзначаємо вперше, до Будинку культури були запрошені волонтерки, які постійно допомагали бійцям ЗСУ і в ім’я Перемоги: випікали печиво, готували м’ясні тушонки, плели захисні сітки… Староста села Іванна Закидальська привітала тих, хто своєю натхненною працею допомагає фронту. Я розповіла про важливість свята і його значимість в історії України.

 Кожній жінці були вручені подарунки, які люб’язно доставили з Польщі наші земляки Олександр та Ольга Негоди. Колектив “Борщовецькі молодички» заспівав пісню “Українці”.

А Світлана Горошко розповіла про свою поїздку у військовий госпіталь Львова, де відвідувала зятя сестри. Зі сльозами на очах присутні слухали про долю зранених, зболених, скалічених бійців і важливість нашої допомоги їм. Всі разом вирішили до наступної поїздки у госпіталь зібрати гостинців пораненим.

  Разом ми — велика сила. Слава Україні!

Ярослава ДМІТРАЩУК, учителька Борщівського ЗЗСО І-ІІІ ст. імені Ярослава Горошка