icon clock13.11.2021
icon eye1536
ЛАНОВЕЧЧИНА

У Ланівцях шукали порушників карантину

   Минулого тижня моніторинг щодо дотримання карантинних обмежень у Ланівцях проводила обласна комісія спільно з фахівцями лановецького відділення поліції, Держпродспоживслужби та міської ради.

  Магазини, банки, підприємства й інші заклади сфери обслуговування перевіряли на предмет дотримання вимог щодо вакцинації або ж наявності негативного ПЛР чи експрес тесту працівників закладів та установ, а також їх відвідувачів на той момент.

  Якщо попередні рейди на території Лановецької громади несли профілактичний характер, то 4 листопада порушення фіксувалися на лінії “102”.

  — Протоколи складати ми не маємо права, — роз’яснює Іван Мартинюк, старший дільничий, старший лейтенант поліції відділу поліції №2 (м.Ланівці). — Під час рейду за участі також журналістів обласного телебачення ми зареєстрували 4 порушення правил карантину відповідно до частини 1 статті 44-3 КУпАП: три у магазині “Крамниця” й одне в Ощадбанку. Для їх розгляду дається місяць. Бувають випадки, коли особи не мали при собі відповідних документів, але пред’явили їх згодом, тому це не вважається порушенням. А для з’ясування деталей і дано місяць.

  Наразі в час піку епідемії важливо, аби всі дотримувались правил карантину задля уникнення непередбачуваних наслідків.

Наталя ГАМЕРА.