icon clock07.01.2022
icon eye155
ЛАНОВЕЧЧИНА

Христос Народився! Славімо Його!

  Понад дві тисячі років минуло з того часу, як віфлеємські пастушки почули звістку від ангела про народження Христа. Він сказав: «Я благовіщу вам велику радість, яка буде всім людям. Бо нині у місті Давидовому народився для вас Спаситель, який є Христос — Господь (Лк.2:10-11)». Здійснилась велична тайна — явився невидимий Бог у плоті, народився від Діви-Матері, як людина.

  Різдво Христове було і донині є таємницею не тільки для людського розуму, але і для ангелів. Господь Бог через святих отців і пророків готував людей до Його прийняття. Отже, Син Божий втілився і прийшов на землю зі Своєї волі, з любові до людей. Він зійшов до нас із небес для того, щоб дарувати нам вічне життя. Людина назавжди залишилась би загиблим створінням, якби Син Божий не втілився і не визволив її. Господь прийняв наше тлінне тіло, тобто таке, яке страждає, потребує їжі і помирає, і оновив його своїм Божеством, визволив його від гріха і смерті.

  Отже, Різдво Христове навіки з’єднало людину з Богом, Христос приніс на землю мир з Богом. А примирені повинні жити між собою в мирі, однодумності віри й любові, як діти єдиного Бога і брати у Христі, як члени єдиного тіла — Церкви.

  Це особливо потрібно пам’ятати зараз, коли в нашій країні продовжується війна, коли далі гинуть вірні сини і дочки України, за свою землю, коли народ страждає від пандемії коронавірусу, який також забирає життя. Ми повинні пам’ятати, що правдивий християнин не той, хто називає себе ім’ям Христовим, а той, що наслідує Христа діями і помислами, хто готовий душу свою віддати за друзів своїх, як сказав Господь. Тож давайте поспішімо до вертепу разом з пастушками і волхвами, щоб прославити народженого Христа.

  У ці радісні святкові дні Різдва Христового щиро вітаю зі святом усе духовенство Лановецького благочиння, усіх християн нашого району. Вітаю місцеву владу і щиро молюся, щоб Господь направляв її творити тільки добро для своїх виборців. Вітаю всіх воїнів-захисників і волонтерів, бо завдяки їм ми маємо велику можливість мирно спати і святкувати.

ХРИСТОС НАРОДИВСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

  о.Ігор ШАРИНСЬКИЙ, благочинний Лановецького благочиння.