Чи насправді українцям важливо створити в Україні музей Генія-художника Івана Марчука?

  В Україні триває конкурс проєктів “Наша громада”. Головний приз конкурсу — пів мільйона гривень на втілення важливої, актуальної місцевої ініціативи, яка сприятиме розвитку територіальної громади.

Лановецька громада стала однією із 26 учасників всеукраїнського конкурсу “Наша громада”, представивши унікальний проєкт “Дорога до дому Івана Марчука”.

  Ідея створення реального музею у Ланівцях нашого геніального земляка Івана Марчука належить директору Культурного центру Єловицьких, голові Молодіжної ради Юркові Матевощуку. І це не просто ідея: музей буде! Але для підсилення та унікального доповнення до цієї галереї у Лановецькій міській раді запланували створити туристичний промоцентр з 9D кімнатою. Аналогів такому творчому задуму у світі немає, так само, як і такого масштабу музею художника Івана Марчука, визнаного одним із геніїв світу!

  Проєкт розробили й написали, місце під музей виділили, ентузіасти до втілення ідеї та до роботи готові. Щоб отримати 500 тисяч гривень на реалізацію задуму, необхідно всього-на-всього набрати необхідну кількість голосів онлайн-голосування. Це не складно тим, у кого є власна електронна адреса.

  У розвитку рідного міста зацікавлені свідомі жителі, за Ланівці вболівають і наші земляки, котрі проживають за кордоном. Скажімо, Анатолій Прядун з далекої Америки звернувся до земляків з проханням не ігнорувати онлайн-голосування за проєкт “Дорога до дому Івана Марчука”! Бо музей та промоцентр стане не лише окрасою Лановецької громади, а й туристичною локацією світового значення! Багато було обіцянок Іванові Марчуку щодо створення його особистої галереї в Україні, але вони так і залишилися обіцянками. А тут є реальна можливість реалізувати творчий задум. Потрібна лише активність не лише жителів нашої громади, а й прихильників творчості Генія.

  Просимо всіх, кому не байдужа доля українського унікального мистецтва, проголосувати за наш проєкт. Ваша підтримка допоможе маленькому місту маленької громади прославити Україну на весь світ, як зробив це наш Митець-земляк, художник Іван Марчук, авторському пензлю якого належить неповторна, не розкрита ніким у світі техніка пльонтанізму.

  26 проєктів різних громад також мають особливе значення та сприятимуть розвитку цих громад. А проєкт Лановецької громади “Дорога до дому Івана Марчука” може стати туристичною Меккою України!

 Проголосувати за Лановецьку громаду можна за посиланням: https://otg.fakty.com.ua/communities/lanovetska-hromada

  Для цього потрібно зробити лише два кроки:

1. Зареєструватися на сайті через електронну пошту або свій акаунт у Facebook.

2. Знайти серед переліку проєкт Лановецької громади “Дорога до дому Івана Марчука”, перейти на нього і натиснути кнопку «Проголосувати».

 Процедура займе декілька хвилин. До речі, взяти участь у голосуванні можуть всі громадяни, котрі проживають в Україні.

  Сподіваємось на активність, друзі! Дякуємо за підтримку!

Наталя ГАМЕРА