icon clock09.12.2021
icon eye458
УКРАЇНА

Як отримати тисячу Зеленського і чи вплине вона на призначення субсидій

  Українці, які пройшли повний курс вакцинації, можуть отримати анонсовану 1 тисячу гривень до кінця цього року. Проте для цього потрібно встигнути подати заявку у першому етапі до 29 грудня.

  На цьому наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну в четвер, 9 грудня.

  «Для того, щоб встигнути отримати виплату в першому етапі, треба подати заявку в «Дії» до 29 грудня цього року. Тобто, з 19 грудня до 29-го», — сказав він.

  Прем’єр також розповів, що  наступного тижня у додатку «Дія» запустять бета-тестування послуги, за допомогою якої українці зможуть отримати обіцяну 1 тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу. Нарахування вже розпочнуться з 19 грудня.

  Нагадаємо, президент України В.Зеленський анонсував виплату українцям тисячі гривень за вакцинацію. Обов’язковою вимогою для отримання коштів є проходження повного курсу вакцинації, що має підтверджувати сертифікат у «Дії».

  Гроші не дадуть готівкою, витратити їх можна буде на придбання залізничних та авіаквитків на внутрішні рейси, абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів, відвідати кінотеатр, театр, музей чи виставковий центр, купити книги.

  Шмигаль вже повідомляв, що виплати не оподатковуватимуться і не вплинуть на призначення субсидій. Пенсіонерам буде альтернативний варіант отримання так званої тисячі Зеленського. Тисячу від Зеленського вже погодилися виплачувати 5 банків. Грошима можна буде скористатися протягом 4 місяців після отримання.