Євробачення: Україна перемагає своєю ідентифікацією. Автентичність таки має значення. І вже настав час, коли один сказав: «Слава Україні!», а мільйони відповіли: «Героям слава!»

  Євробачення 2022: український гурт Kalush Orchestra — переможець міжнародного пісенного конкурсу, в якому взяли участь 25 країн! 439 голосів від глядачів, 192 голоси від журі, загалом маємо 631 бал.

  Уже втретє Україна перемагає в цьому конкурсі своєю унікальністю, колоритом, самобутністю. Приклад — Дикі танці Руслани у 2004 році, 1944 від української татарки Джамали у 2016-му. А нині — це реп, фольклор та етніка Стефанії гурту Kalush Orchestra, фронтмен якого Олег Псюк родом із невеликого міста Калуш на Івано-Франківщині. А це, як відомо, — мала батьківщина Степана Бандери.  

  Потужні символічні виступи, справжня українська сміливість! А головне — національна ідентичність. І вона таки має значення!

  А заклик про допомогу Маріуполю та захисникам «Азовсталі» від Калуша — це просто емоційна бомба до щему. І відповідь мільйонів, як мріяв Бандера, на “Слава Україні!” — “Героям слава!” Це просто неймовірно! Отака наша нація! Дякуємо, світе, що ти з Україною!

  Гордимося перемогою на мистецькому фронті. Наступна перемога — у війні з російськими окупантами і паралельно — над тими, яким какая разніца. Армія, мова і віра мають значення для будь-якої нації! І бути українцем, а значить, говорити українською сьогодні престижно. Тож викорінюймо московщину у всіх її проявах!

  Все буде Україна!

Наталя ГАМЕРА