15 продуктів, які допоможуть очистити організм від шлаків і токсинів

  Очищення організму вже увійшло у звичку багатьох людей, які слідкують за своїм здоров’ям і фігурою. Але не у всіх є час і можливості для проходження складних процедур. Як альтернатива, для поступового очищення організму достатньо буде включати у свій раціон харчування продукти з цього списку.

Артишоки

  В даний час встановлено, що екстракт артишоку добре дренує печінку і нирки, що грають ключову роль в очищенні організму від різних токсичних речовин. З листя і коренів артишоку готують препарати у вигляді настоїв, соків і відварів.

Яблука

  Яблука містять пектин, він допомагає ефективно виводити з організму сполуки важких металів та інші токсини. Крім того, яблука допомагають позбутися від кишкових паразитів, деяких шкірних захворювань, сприяють лікуванню запалення сечового міхура, запобігають проблемам з печінкою.

Мигдаль

  Мигдаль містить майже стільки ж білків, скільки пісне м’ясо — до 30%. Вітамін Е в складі мигдалю виводить токсини, допомагає зберегти молодість і красу. Після фізичних навантажень активно допомагає відновити сили. Запобігає розвитку багатьох хвороб, у тому числі й онкологічних.

Лимон

  Рекомендується пити лимонний сік, додаючи його в теплу воду, такий лимонад — своєрідний тонік для печінки та серця. Крім того, він запобігає утворенню каменів у нирках, що мають лужну природу. Велика кількість вітаміну С допомагає очищати судинну систему.

Авокадо

  Авокадо містить глутатіон, який покращує антитоксичні функції печінки, знешкоджує кілька десятків канцерогенних речовин. Авокадо ефективно знижує рівень холестерину і посилює оксигенацію тканин.

Капуста

  Харчові волокна цього овоча виводять радіонукліди, токсини та «поганий» холестерин. А органічні кислоти у складі капусти покращують роботу шлунково-кишкового тракту і вбивають патогенні мікроорганізми в кишечнику. Дуже рідкісний вітамін U, що міститься в капусті, сприяє загальній детоксикації організму.

Буряк

  Відмінний очищуючий і омолоджуючий продукт. Буряк багатий безліччю важливих мінералів і вітамінів, а також органічними кислотами. Наприклад, бетаїн, що входить до його складу, стимулює очищення печінки від токсинів. А клітковина прискорює перистальтику і нормалізує кишкову мікрофлору.

Часник

 Містить аліцин, який допомагає виводити токсини та сприяє нормальному стану білих кров’яних клітин. Часник очищає дихальну систему та кров.

  Менш відома його властивість: він допомагає виведенню з організму нікотину, і може бути відмінним доповненням до вашої дієти у період, коли ви кидаєте палити.

Журавлина

  Журавлина відмінно очищає організм від патологічних мікробів. Вона сприяє очищенню сечовивідних шляхів, нирок, захищає від раку. Крім того, журавлина — відмінний засіб профілактики утворення тромбів.

Паростки брокколі

  Їх можна купити в магазинах «здорової їжі» і «органічних продуктів». Звичайно, можна їсти й суцвіття брокколі, але в паростках концентрація корисних речовин (що борються з хворобами серця, раком) вища у багато разів.

Насіння кунжуту

  Його багато в стравах азіатської кухні, наприклад, у тахіні, але ви можете просто додати насіння в салати. Навіщо? Тому що воно захищає клітини печінки від шкідливого впливу алкоголю, «хімікатів» та антибіотиків.

Імбир

  Завдяки високому вмісту вітамінів, амінокислот і ефірної олії імбир здатен поліпшити травлення і стимулювати утворення шлункового соку, що допомагає легко засвоїти їжу.

Круглий коричневий рис

  Цей продукт добре абсорбує, він багатий вітамінами та клітковиною, який практично ніколи не викликає алергічних реакцій. Намагайтеся купувати рис, вирощений натурально.

Фрукти

  У них є все корисне з перерахованого вище: і вітамін С, і клітковина, і антиоксиданти, і високий вміст рідини. До того ж, немає нічого приємнішого на смак, ніж м’якоть стиглого фрукта: будь то манго, персик, кавун, груша або стиглі ягоди.

Зелений чай   Насичений антиоксидантами, він є чи не найкращим засобом позбавлення організму від надлишків